Tsakalotos: Üniversite ve hastaneler devletin kalacak - Azınlıkça
Ειδήσεις

Tsakalotos: Üniversite ve hastaneler devletin kalacak

Tsakalotos: Üniversite ve hastaneler devletin kalacak

Maliye Bakanı Efklidis Tsakalotos dün yeni önlem paketiyle ilgili oylama öncesi Parlamentoda konuştu.

Tsakalotos Yunan Parlamentosunda yaptığı konuşmada “Biz üniversite ve hastaneleri devlet üniversiteleri ve hastaneleri olarak tutmaya devam edeceğiz. Errikos Dinan Hastanesi gibi olmayacaklar” ifadelerini kullandı ve ekledi “Biz başka araçlarla, hakların var olduğu, bu ülke vatandaşların tamamını saygı gösteren başka araçlarla kaliteli kalkınmadan bahsediyoruz. Biz önyargısız, çağdaş ve açık bir Yunanistan istiyoruz”.

Hükümetin ülkeyi denetimden aşamalı olarak kurtarmak için büyük mücadele verdiğinin altını çizen Tsakalotos, IMF ile aralarında büyük fikir ayrılıkları olduğunu ancak borç için IMF’nin lazım olduğunu söyledi ve anamuhalefet partisi ND’yi Yunanistan’ın borcu konusunda tutum takınmamakla eleştirdi.

15 Haziran’da anlaşmanın sağlanacağından umutlu olduğunu dile getiren Maliye Bakanı anlaşmanın kalkınma, yatırımlar, kısa ve orta vadeli önlemler adına olumlu sonuçları olacağını dile getirdi.

ND’nin muhalefette olduğu iki yıl içerisinde güvenirliliğini arttırdığına inanmadığını söyleyen Efklidis Tsakalotos “2015 yazında siyasi mağlubiyet aldığında seçimlere giden tek iktidar SYRIZA-ANEL hükümetidir” diye hatırlatmada da bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et