Marketlerde bedava naylon poşete son - Azınlıkça
Ειδήσεις

Marketlerde bedava naylon poşete son

Marketlerde bedava naylon poşete son

Süpermarkette yaptıkları alışverişler için naylon poşet kullanmayı isteyen tüketiciler 1 Ocak 2018’den itibaren her bir naylon poşet için 0,08 euro’yu gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Yunanistan Çevre Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek ve Avrupa Birliği direktifinin ulusal mevzuata dahil edilmesini öngören yasa tasarısı naylon poşet kullanımının azaltılması için belirli kurallar öngörüyor. 2018 yılının ilk 6 ayı için tüketiciler süpermarketlerde naylon poşetler için yarı fiyat (0,04 euro) ödeyecek ve 1 Temmuz 2018’den itibaren ise yasa tam uygulanmaya başlayacak.

Naylon poşetlere ödenen paralardan elde edilen gelirler ise çevreyle ilgili etkinliklere ayrılacak ve bir bölümü de belediyelere verilecek.

Bu uygulama ile birlikte Yunanistan’da bugün için kişi başına yılda 400 veya toplamda 4,5 milyon naylon poşet kullanımının önemli ölçüde azalması bekleniyor. Mevcut poşet kullanımı Yunanistan’a Avrupa Birliği’nde bir olumsuz birincilik daha sağlarken, bir vatandaşın yılda kullandığı ortalama 400 naylon poşetten 270’inin süpermarketlerden geldiği tahmin ediliyor.                      

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et