Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Από το Σάββατο τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες στα κεντρικά και βόρεια την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Στα βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-09-22

Αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-09-22

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα είναι της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-09-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20-09-22

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα Παρασκευή – Πού θα βρέξει την Κυριακή των εκλογών

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Καιρός: Άνοιξη σήμερα κι από Τρίτη ξανά… φθινόπωρο

Μυρωδιά από άνοιξη θα έχει η σημερινή μέρα, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με κάποιες βροχές στα Δωδεκάνησα και τα ορεινά ηπειρωτικά
Devamını oku...
Ειδήσεις

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Σήμερα επηρεάζονται Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική και κεντρική Στερεά, Θεσσαλία και Πελοπόννησος – Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη – Πότε θα βρέξει στην Αττική
Devamını oku...