Yunanistan’da bebek ölümleri arttı! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Yunanistan’da bebek ölümleri arttı!

Yunanistan’da bebek ölümleri arttı!

Ekonomik krizdeki Yunanistan ile ilgili yapılan son bir araştırma vatandaşların sağlığı hakkında tehlike çanlarını çalıyor!

Yunanistan İstatistik Kurumunun (ELSTAT) verilerine dayanan araştırmaya göre 2009-2015 yılları arasında Yunanistan’daki bebek ölümlerinde %26 oranında büyük bir artış yaşandı.

Genç anne ve babaların yaşam seviyesindeki düşüşten sağlık hizmetlerine sorunlu erişime kadar ekonomik kriz yıllarında ortaya çıkan birçok farklı etkenin bu tablonun oluşmasında etkili olabileceği kaydedilirken, veriler endişe yaratıyor.

Araştırmanın bilimsel sorumlusu olan Londra Imerial College okutmanlarından Dr. Filippos Filippidis konuya ilişkin açıklamasında “Bu durumun net olarak nedenleri henüz belirlenmiş değil. Ailenin yaşam seviyesi bebeğin sağlığının sağlanması konusunda önemli bir etken. Ancak belirtmekte fayda var bebek ölümlerindeki bu büyük artış sadece 1 yaşına kadar lan bebekleri kapsıyor. Çok şükür ki çocuk yaşlardaki ölümler oldukça az” ifadelerini kullandı.

Sezaryen doğumlar konusuna da dikkat çeken Filippidis “Yunanistan’da sezaryenle yapılan doğum oranlarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekmek isterim. Hamilelik tamamlanmadan gereksizce yapılan sezaryen doğumlar sorunlara yol açabilir. Bu etkeni de dikkate almamız gerekir. Ancak tüm bunlar tezlerden ibarettir. Daha net sonuçlar çıkarabilmemiz için gerekli verileri toplamamız gerekir” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et