Δυο Έλληνες στην κορυφή του Έβερεστ. Έγραψαν ιστορία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δυο Έλληνες στην κορυφή του Έβερεστ. Έγραψαν ιστορία

Δύο Έλληνες στην κορυφή του Έβερεστ. Έγραψαν ιστορία

Η ελληνική αποστολή είχε στόχο να κατακτήσει την κορυφή και τελικά την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 ανέβηκε στο Έβερεστ με επιτυχία, 13 χρόνια από την τελευταία Ελληνική προσπάθεια. Στην ίδια αποστολή σκοτώθηκαν οκτώ ορειβάτες.

Ο Αντώνης Συκάρης μαζί με τον Μάικ Ευμορφίδη, τα κατάφεραν, και κατέκτησαν τη δική τους “κορυφή”, φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο του κόσμου, το Έβερεστ, μετά από προσπάθεια 52 ημερών. Οι δύο άνδρες έγιναν ο 10ος και ο 11ος Έλληνες που ανέβηκαν στην κορυφή του Έβερεστ. Την αρχή την είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Νιάρχος το 1999 και οι υπόλοιποι τα κατάφεραν με τις δικές τους προσπάθειες μετά το 2004.

Ο 55χρονος σήμερα Αντώνης Συκάρης είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ, ολοκληρώνοντας ένα προσωπικό του ρεκόρ.

Παράλληλα με τους δύο άντρες ξεκίνησε και η πρώτη ελληνική γυναικεία αποστολή από τη Θράκη με την 37χρονη ορειβάτισσα Κική Τσακαλδήμη, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια της λόγω των καιρικών συνθηκών. Η Κική κατάφερε κι εκείνη να φτάσει στα 8.000 μέτρα, γεγονός που θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-06-1/everest{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et