Bloomberg: Avrupalılar Yunanistan’a borç konusunda en iyi çözümü sunmayacak - Azınlıkça
Ειδήσεις

Bloomberg: Avrupalılar Yunanistan’a borç konusunda en iyi çözümü sunmayacak

Bloomberg: Avrupalılar Yunanistan’a borç konusunda en iyi çözümü sunmayacak

Bloomberg haber ajansı kritik Eurogrup toplantısında Yunanistan’ın ülke borcunun hafifletilmesi konusunda iyileştirilmiş bir çözüm paketi almama ihtimali olduğunu yazdı.

Haber ajansına konuşan üst düzey Avrupalı yetkililer Euro Bölgesi kreditörlerinin kurtarma kredileri sona erdikten sonraki dönem için alınacak önlemlerin detayları konusunda taahhütte bulunmalarının imkânsız olduğunu söylüyor. Böyle bir anlaşma da Avrupa Merkez Bankasını yeniden Yunan tahvillerini satın alma konusunda ikna etme açısından yeterli değil.

Yunanistan Maliye Bakanı Efklidis Tsakalotos da Economist’in Frankfurt’taki konferansında yaptığı açıklamada “Yunan hükümetinin borç konusunda netlik istediğini ancak bunun masada olmadığını” ifade etti.

Zira 22 Mayıs’taki Avrupa Birliği Maliye Bakanları toplantısında Yunanistan’ın borcunun nasıl hafifletileceği konusunda bir anlaşma sağlanamamıştı. Şimdi ise umutlar 15 Haziran’daki bir sonraki kritik Eurogrup toplantısına bağlandı.

Avrupalı yetkililer göre Mayıs ayında sunulan teklife kıyasla Yunanistan’da daha iyi bir teklif sunulması imkânsız gibi duruyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.