Εκδικάστηκε περίεργη υπόθεση απατεωνιάς στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εκδικάστηκε περίεργη υπόθεση απατεωνιάς στην Κομοτηνή

Εκδικάστηκε περίεργη υπόθεση απατεωνιάς στην Κομοτηνή

Συνέχεια στην υπόθεση απάτης αγνώστων που αποσπούν προσωπικά δεδομένα ανέργων τάζοντάς τους δουλειά στο εξωτερικό και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν για να πάρουν χρήματα από την πώληση αυτοκινήτων, δίνει η διαβίβαση φακέλου υπόθεσης που απασχόλησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης.

Ο “Χ” πρώτος έγραψε για τον άνεργο υδραυλικό από την Αθήνα, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος σε υπόθεση που απασχόλησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής, να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης μέσω διαδικτύου. Η προσπάθειά του να βρει εργασία στο εξωτερικό, τον ενέπλεξε σε μία απίστευτη περιπέτεια με τη δικαιοσύνη. Οι μηνυτές ήταν από Ροδόπη. Κατέβαλαν περίπου 4.500 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, το οποίο βρήκαν μέσω διαδικτυακής αγγελίας, αλλά τελικά δεν παρέλαβαν ποτέ. Ως πωλητής του συγκεκριμένου οχήματος προβάλλονταν στη διαδικτυακή αγγελία ο άνεργος υδραυλικός από την Αθήνα. Όμως η αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής για τον άνεργο υδραυλικό, απέδειξε ότι και αυτός είναι θύμα μιας απίστευτης απάτης που υπόσχεται δουλειά και μπλέκει άνεργους σε παρανομίες.

Η μεγάλη απάτη μέσω ίντερνετ για την αγορά αυτοκινήτου με θύματα συμπολίτες μας από τη Ροδόπη εκδικάστηκε την Τρίτη 23 Μαΐου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Κομοτηνή και κατηγορούμενο για απάτη τον άνεργο υδραυλικό ο οποίος αντιμετωπίζει και άλλες καταγγελίες, αλλά ισχυρίστηκε ότι κι αυτός ήταν θύμα απάτης και κλοπής προσωπικών στοιχείων.

Συγκεκριμένα τα θύματα, τα οποία εκπροσωπήθηκαν την δικηγόρο Ελισάβετ Τσιτσιγιάννη ως πολιτική αγωγή, κατόπιν μιας αγγελίας στο mynextcar.gr για την πώληση ενός αυτοκινήτου αξίας 8.000 ευρώ καλέσανε σε σταθερό αριθμό Αθηνών που είχε η αγγελία.

Μιλήσανε με κάποιον ο οποίος συστήθηκε με το όνομα του άνεργου υδραυλικού από την Αθήνα και τους είπε ότι βρίσκεται στην Αγγλία και έχει κάνει εκτροπή του τηλεφώνου και ότι έχει δώσει προς πώληση το αυτοκίνητο σε μια εταιρία με την επωνυμία “GLOBAL UNITED”. Αφού τους έδωσε τα τηλέφωνα της εταιρίας, τα θύματα μίλησαν σε αυτήν, όπου τους είπαν να καταθέσουν το ποσό των 4.300 ευρώ που ήταν η μισή αξία του οχήματος συν τα μεταφορικά και εν συνεχεία θα φύγει το αυτοκίνητο από την Αγγλία.

Πριν τα θύματα βάλουν τα χρήματα σε αγγλικό λογαριασμό με δικαιούχο την ως άνω εταιρία, μίλησαν με τον άνθρωπο που συστήθηκε με το όνομα του άνεργου υδραυλικού και του ζήτησαν στοιχεία για να πεισθούν ότι μιλούν με υπαρκτό πρόσωπο. Εκείνος τους απέστελλε με e-mail την ταυτότητά του και το διαβατήριό του. Τότε πείσθηκαν και έβαλαν τα χρήματα. Μετά από λίγες μέρες όμως τους είπε η εταιρία ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Ελβετία, και για να συνεχίσει η μεταφορά του πρέπει να βάλουν και το υπόλοιπο ποσό των 4.000 ευρώ. Αυτοί τότε αρνήθηκαν και ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω και φυσικά σε κάθε προσπάθεια επαφής δεν υπήρχε κανείς από πίσω πλέον, ούτε ο άνθρωπος που συστήθηκε με το όνομα του άνεργου υδραυλικού δεν απαντούσε, ούτε η εταιρία και φυσικά τα θύματα προχώρησαν σε μήνυση. Ο άνεργος υδραυλικός που βρέθηκε κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αυτός πίσω από την αγγελία πώλησης αυτοκινήτου και ότι και αυτός είναι θύμα απάτης, αφού χρησιμοποίησαν τα στοιχεία του από υποκλοπή αυτών, όταν τα απέστειλε σκαναρισμένα σε εταιρία για ανεύρεση εργασίας.

Πράγματι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε αθώο, αφού πείσθηκε ότι κι αυτός ήταν θύμα απάτης και διέταξε κατόπιν απαίτησης της πολιτικής αγωγής, αλλά και νόμιμης διαδικασίας που ήδη έπρεπε να έχει γίνει, να πάει ο φάκελος στην εισαγγελία και να διενεργηθούν τα δέοντα προκειμένου να διερευνηθούν οι λογαριασμοί εξωτερικού στους οποίους μπήκαν τα χρήματα και να γίνουν και όλες οι άλλες απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι της απάτης.

Πολλά είναι τα θύματα από όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν σε τέτοιες αγγελίες, όπως του ανθρώπου που δικάστηκε, αλλά τελικά αθωώθηκε, όπως και άλλων προσώπων που κι αυτά λένε ότι είναι θύματα απάτης και υποκλοπής προσωπικών στοιχείων.

Γι’ αυτό λοιπόν όπως σημειώνει η δικηγόρος πολιτικής αγωγής Ελισάβετ Τσιτσιγιάννη “ποτέ δεν αποστέλλουμε προσωπικά έγγραφα στο ίντερνετ σκαναρισμένα όπως ταυτότητα και διαβατήριο σαν τον κατηγορούμενο, αλλά και ποτέ δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο από το ίντερνετ χωρίς να το δούμε. Προτιμάμε την τοπική αγορά και ας κοστίσει και παραπάνω που ως εμφαίνεται κοστίζει λιγότερο”. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.