7 Yunan şirketi dünyanın en güçlü 2 bin şirketi listesinde - Azınlıkça
Ειδήσεις

7 Yunan şirketi dünyanın en güçlü 2 bin şirketi listesinde

7 Yunan şirketi dünyanın en güçlü 2 bin şirketi listesinde

Forbes’in hazırladığı dünyanın en güçlü 2 bin şirketi listesinde Yunanistan’dan başta bankalar olmak üzere toplam yedi şirket bulunuyor.

Alpha Bank listenin 1.522’nci sırasında yer alarak listede bulunan Yunan şirketleri arasında da en yüksek yere sahip olurken, Pireos Bankası 1.599’uncu, Ethniki (NBG) Bankası 1.606’ncı, Eurobank Ergasias 1.640’ıncı ve Yunanistan Merkez Bankası 1.727’nci sırada bulunuyor. Bankalar dışında listede kendine yer bulan diğer iki şirket ise Yunanistan Elektrik Kurumu DEİ (1.854) ve Yunan Petrolleri ELPE şirketi (1.868) oldu.

Borsada işlem gören şirketlerden oluşan liste gelir, kâr, malvarlığı ve borsa değeri gibi bir dizi unsuru göz önünde bulundurularak şekilleniyor. 2017 listesinde 58 ülkeden şirket yer alırken, bu şirketlerin toplam geliri 35,3 trilyon dolar, kârları 2,5 trilyon dolar, malvarlıkları 169,1 tarilyon dolar ve toplam borsa değerlri 48,8 trilyon dolar olarak hesaplandı.

Listenin %40’ı Amerikan şirketlerinden oluşurken, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC – Çin), JPMorgan Chase (Çin) ve Berkshire Hathaway (Amerikan) listenin zirvesinde yer alan şirketler oldu.
Listenin tamamı BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et