Bakan Gavroğlu , Mitsotakis’in Atina’daki camiyle ilgili finansman önerisini kabul etti - Azınlıkça
Ειδήσεις

Bakan Gavroğlu , Mitsotakis’in Atina’daki camiyle ilgili finansman önerisini kabul etti

Bakan Gavroğlu , Mitsotakis’in Atina’daki camiyle ilgili finansman önerisini kabul etti

Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanı Kostas Gavroğlu anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis’in Atina’daki caminin finansmanına yönelik önerisini kabul etti.

Mitsotakis, caminin işleyişinin sadece devlet finansmanından sağlanmasını önererek, ilgili maddenin ifade ediliş şekliyle yurtdışından finansmana müsaade ettiğine dikkat çekerek yeniden yazılmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Bakan Gavroğlu yasa tasarısındaki 5 maddenin ilgili 2’inci paragrafını geri çekti. Böylece 2006 yılında Giannaku yasasıyla geçen düzenleme geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Öte yandan Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanı Gavroğlu Atina’daki caminin inşası ve çalışması konusunda bütün partilerin siyasi ve sosyal olgunluk sergilemesi gerekliliğine dikkat çekti. Gavroğlu konuşmasında “Caminin inşası ve çalışması önemli. Attiki’de de ülkemizde de bu kadar Müslüman yaşıyorsa biz de siyasi ve sosyal olgunluk sergilemeliyiz” dedi.

Bakan Gavroğlu ayrıca Yunan Kilisesi tarafından Shisto mezarlığında Müslüman mezarlığı kurulması için tahsis edilen 20 dönümlük araziyle ilgili olarak da konunun çözüme kavuşturulması için siyasi partileri irade sergilemeye davet etti.

İLGİLİ HABER

Mitsotakis Atina’daki caminin finansmanı ile ilgili endişeli

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.