Mitsotakis Atina’daki caminin finansmanı ile ilgili endişeli - Azınlıkça
Ειδήσεις

Mitsotakis Atina’daki caminin finansmanı ile ilgili endişeli

Mitsotakis Atina’daki caminin finansmanı ile ilgili endişeli

ND Partisi Genel Başkanı Kiryakos Mitsotakis Atina’ya inşa edilmekte olan caminin yurtdışındaki bilinmeyen kaynaklardan finanse edilme ihtimali karşısındaki yoğun endişelerini dile getirdi.

İlgili düzenlemenin parlamentoda görüşüldüğü sırada söz alan anamuhalefet lideri “mevcut ifade şekliyle düzenleme caminin yurtdışındaki tüzel kişiler tarafından da finanse edilmesine müsaade ediyor” diyerek ilgili düzenlemenin geri çekilmesini ve güvenlik amacıyla finansman kaynaklarına uzanacak devlet denetiminin sağlanması için düzenlemenin yeniden yazılmasını talep etti.

Öte yandan ND Partisi lideri Mitsotakis, camiyle ilgili düzenlemeyi kabul etmeyen ANEL Partisi milletvekillerinin tutumunu da eleştirdi. Mitsotakis “Bir taraftan Bakan Yardımcısı Kostas Zuraris’in (ANEL) yasa tasarısında imzası bulunurken diğer tarafından ANEL milletvekillerinin hayır oyu kullanması sadece şaka olarak algılanabilir” ifadelerini kullandı.

Ancak Eğitim Komisyonunda Atina’daki camiyle ilgili görüşülen maddeye ND Partisi de hayır oyu kullanırken, madde SYRIZA ve PASOK temsilcilerinin oylarıyla geçti. POTAMİ Partisi temsilcisinin de oy vermemsi sonrası parti içi çekişme yaşandı ve temsilci değiştirildi, yeni temsilci ilgili maddeye evet dedi.

KKE Partisi temsilcisi de ilgili maddeyle ilgili çekincelerini dile getirmesine rağmen “KKE bu maddeyi onaylayacak, çünkü artık sadece bu caminin çalışmaya başlamasını istiyoruz” dedi.

EK Partisi lideri Vasilis Leventis ise Kiryakos Mitsotakis’in finansman konusundaki önerisine katıldı ve maddeye yurtdışından finansmanın yasaklanmasını öngören bir paragrafın eklenmesini talep etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et