Ανησυχία Μητσοτάκη για τη χρηματοδότηση του ισλαμικού τεμένους - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ανησυχία Μητσοτάκη για τη χρηματοδότηση του ισλαμικού τεμένους

Ανησυχία Μητσοτάκη για τη χρηματοδότηση του ισλαμικού τεμένους

Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετούμενος στο νομοσχέδιο για την επιλογή των σχολικών διευθυντών όπου έχει ενσωματωθεί η διάταξη για τη λειτουργία του τεμένους (άρθρο 5) ανέφερε ότι με την παρούσα διατύπωση επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν το τέμενος.

. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε, μάλιστα, να αποσυρθεί η σχετική διάταξη και να επαναδιατυπωθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο κρατικός έλεγχος θα επεκτείνεται στις πηγές χρηματοδότησης για λόγους ασφαλείας.

Ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε, όμως, και τη στάση των ΑΝΕΛ οι οποίοι καταψηφίζουν τη διάταξη για το ισλαμικό τέμενος. «Μόνο ως φάρσα μπορώ να εκλάβω τη στάση των ΑΝΕΛ που καταψηφίζουν το άρθρο την ώρα που ο υφυπουργός τους Κώστας Ζουράρις συνυπογράφει το νομοσχέδιο» σχολίασε δηκτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πάντως προχθες στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η ΝΔ δεν υπερψήφισε τη διάταξη για το τέμενος με αποτέλεσμα να διασωθεί το άρθρο χάρη στις ψήφους μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Τη διάταξη δεν υπερψήφισε χθες στην επιτροπή ούτε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εσωκομματικό θέμα στη Σεβαστουπόλεως και να αντικατασταθεί σήμερα ο κ. Ψαριανός από τον Γιώργο Μαυρωτά ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της διάταξης. «Στο θέμα του τεμένους θα μπορούσαμε να υποκύψουμε στον πειρασμό να δημιουργήσουμε μια μίνι κυβερνητική κρίση, χωρίς να μας νοιάζει αν θα εκτεθούμε ως χώρα. Δεν το κάνουμε όμως» είπε ο κ. Μαυρωτάς. Ξεκάθαρη στάση υπέρ της διάταξης για τη λειτουργία του τεμένους είχε πάρει από χθες πάντως ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Τη διάταξη για το τέμενος υπερψηφίζει και το ΚΚΕ το οποίο χθες είχε εκφράσει επιφυλάξεις. «Το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ του άρθρου 5, γιατί πολύ απλά θέλουμε να λειτουργήσει, επιτέλους, αυτό το Τέμενος» είπε ο ειδικός αγορητής του κομμουνιστικού κόμματος Γιάννης Δελής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρωών Βασίλης Λεβέντης συμφώνησε με την πρόταση του κ.Μητσοτάκη για το τέμενος και ζήτησε να μπει απαγόρευση χρηματοδότησης από το εξωτερικό.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et