Çiftçilere kötü haber! Suya haraç geliyor - Azınlıkça
Ειδήσεις

Çiftçilere kötü haber! Suya haraç geliyor

Çiftçilere kötü haber! Suya haraç geliyor

Yunanistan Çevre Bakanlığının su hizmetlerinin fiyatlarını belirleme kurallarının yer aldığı karar başta çiftçiler olmak üzere hanelerin kullandığı su faturalarına yeni vergi öngörüyor.

Çiftçilerin 2020 yılından itibaren su için ödemeye başlayacağı çevre haracının dönüm başına 6 euro’yu bulabileceği kaydedilirken, evlerdeki su faturalarında ise bu haracın 2018 yılından itibaren ödenmeye başlanması bekleniyor.

Eleftheros Tipos gazetesinin haberine göre tarlalarda sulama amaçlı kullanılan suya uygulanacak çevre vergisinin maliyetinin metreküp başına 1 cent’i aşmaması bekleniyor. Öte yandan kararda üç yıl içerisinde tarım amacıyla kullanılan su için de su sayaçlarının yerleştirilmesi öngörülürken, bu da ilgili kararın 2020 yılından önce uygulanmaya başlanmayacağı anlamına geliyor.

Özellikle çok su isteyen büyük tarımsal arazileri olan çiftçilerin yüklü bir vergi ödemesi bekleniyor, çünkü haraç dönüm başına ve su da metreküp başına uygulanacak.

Örneğin yılda 600 metreküp su isteyen mısır için 2020 yılından itibaren dönüm başına ekstradan 6 euro ödemesi gerekiyor. Sulama isteyen tarımsal ürünler arasında ilk sıralarda 550 metreküp ile pamuk, 520 metreküp su ile sanayi domatesi ve pancar yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et