Yunanistan’ı asıl sigara ve obezite vuruyor! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Yunanistan’ı asıl sigara ve obezite vuruyor!

Yunanistan’ı asıl sigara ve obezite vuruyor!

YDRIA adlı bilimsel sağlık araştırmasının sonuçları Yunanistan’daki nüfusla ilgili ilginç verileri ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre Yunanistan’da her 5 yetişkinden 3’ü her gün gibi sigara içerken, nüfusun %4’ü zaman zaman, %21’i ise hayatlarında en azından bir yıl sigara içiyor.

Tiryakilerin ise 25-64 yaş aralığında olduğu ifade edilirken, bu yaş grubunda her 5 kişiden 2’si her gün sigara içtiğini ifade ediyor.

Yunanistan geneli 4.000 gönüllü vatandaşın yer aldığı araştırma sonuçlarına göre Yunanistan’da her 10 yetişkinden 7’si obez. Aşırı kilolu erkeklerin oranının %78’e dayandığı ifade edilirken, kadınlarda ise bu oran %68’lerde seyrediyor. Erkeklerin genellikle aşırı kilolu olduğu kadınların ise daha çok obez olduğu ortaya çıktı.

Aşırı kilo sorununun en az görüldüğü yaş grubunun ise 18-24 arası yaşlar olduğu belirlenirken, bu yaş grubunda sadece üç kişiden birinin obez veya aşırı kilolu olduğu kaydedildi.

Aşırı kilolu vatandaşların %43’ünü ise 50-64 yaş grubundaki yetişkinler oluştururken, 65-79 yaş aralığındaki her iki yetişkinden birinin de obez olduğu belirlendi.

Araştırmayı gerçekleştiren uzmanlar Yunanların batı tipi yaşam tarzını benimsemesiyle sigara ve şişmanlık sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiriyor. Bu yaşam tarzının gün geçtikte Yunanları geleneksel Yunan ve Akdeniz mutfağından ve egzersizden uzaklaştırdığını ifade ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et