Mahkeme kararıyla 5 yıl kredi borcu ödemeyecek! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Mahkeme kararıyla 5 yıl kredi borcu ödemeyecek!

Mahkeme kararıyla 5 yıl kredi borcu ödemeyecek!

Florina Sulh Hukuk Mahkemesi kredi borcu olan evli bir çiftin kredi borcu taksitlerini beş yıllığına sıfırladı.

Yunanistan genelinde misal teşkil edebilecek karar çerçevesinde evli çift sadece yaşadıkları evi değil aynı zamanda iki otomobillerini de icradan kurtarmayı başardı.

Özel sektör çalışanı olan ve iki de çocuğu bulunan çiftin üç ayrı bankaya 107.000 euro’luk konut ve tüketici kredisi borcu bulunuyordu. Ailenin aylık geliri 1.100 euro’yu geçmezken, mahkeme dört fertli aileye 1.530 euro aylık yaşam gideri tanıdı.

Banka kredisi borcu olan ailenin bu gelir ve zorunluluklarla normal bir hayat sürmesinin imkânsız olacağına hükmeden mahkeme, çiftin kendi ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacağını göz önünde bulundurarak bankalara beş yıllığına sıfır kredi taksiti borcu ödemesine ve ailenin sahip olduğu tek evini ve iki arabanın da icradan muaf tutulmasına hükmetti.

Atina Haber Ajansına konuşan avukat Olimpia Tsiampiri ise “Bu karar orta sınıf Yunan ailelerini umutlandırıyor. Çünkü ilk kez mahkeme ailenin onurlu yaşam sürmesi için gerekli şartları dikkate alıyor ve bunun her türlü borcun önünde olduğuna karar veriyor” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et