Tsipras: Haberler o kadar iyi ki kravat takabilirim! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Tsipras: Haberler o kadar iyi ki kravat takabilirim!

Tsipras: Haberler o kadar iyi ki kravat takabilirim!

Başbakan Aleksis Tsipras dün akşam parlamentoda gazetecilerle yaptığı görüşmede dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“Haberler o kadar olumlu ki inanmakta güçlük çekiyoruz” diyen Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras “Tabiî ki de temkinliyiz. Ancak gerçek olamayacak kadar iyi haberler var. Beni kravat takmak zorunda bırakacaklar” ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı üzere Başbakan Aleksis Tsipras Yunanistan’ın borcu silinince kravat takacağını söylemişti.

Ancak yine de IMF ile Almanya arasında Yunanistan’ın borcuyla ilgili çözüm konusundaki görüş ayrılığıyla ilgili düşünceli olduğunu gizlemeyen Tsipras “IMF dediklerini kastediyor. Bu suni bir çekişme değil. 22 Mayı’ta Eurogrup toplantısının yapılacağı gece zorlu bir gece olabilir” ifadelerini kullanarak çözümün 15 Haziran’a sarkma ihtimali olduğuna da işaret etti.

IMF Başkanı Christine Lagarde ile yaptığı görüşme sonrası IMF’nin kendilerinin borç konusunda yıllarca istediğini desteklemesini olumlu bulduğunu kaydeden Tsipras, ancak borçla ilgili düzenleme olmaması durumunda IMF’nin Yunanistan’la ilgili bir yardım programına katılmayacak olmasını açıklamasının kendisini endişelendirdiğini kaydetti. Bu nedenle Atina’ya döner dönmez Tsipras’ın Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüştüğü belirtilirken, Almanya Başbakanının Tsipras’a “müzakerelerdeki sorumluluğun kendisine ait olacağı” teminatını verdiği belirtiliyor.

Eurogrup toplantısında anlaşma sağlanması durumunda ise Aleksis Tsipras’a göre Yunan ekonomisi parasal gevşeme programına dahil edecek ve sonrasında ise borçlanmak için ülke deneme amaçlı piyasalara çıkacak.

Anlaşma sağlanamaması durumunda ise Aleksis Tsipras IMF’nin Yunanistan programına katılmayacak olmasının Avrupa’yı konuyla ilgili Yunanistan ile yeni bir anlaşma yapmaya zorlayacağını ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et