Γραβάνης: Η ΕΤΑΔ μάλλον μπέρδεψε τη Ροδόπη με την Μύκονο - Azınlıkça
Ειδήσεις

Γραβάνης: Η ΕΤΑΔ μάλλον μπέρδεψε τη Ροδόπη με την Μύκονο

Γραβάνης: Η ΕΤΑΔ μάλλον μπέρδεψε τη Ροδόπη με την Μύκονο

Θέση για τις τελευταίες εξελίξεις για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Φαναρίου πήρε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης με αφορμή τις ιδιαίτερα «τσουχτερές» τιμές δημοπράτησης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής αναφέρει ότι τα στελέχη της ΕΤΑΔ μπέρδεψαν μάλλον τη Ροδόπη με την Μύκονο, μιλά για εμμονές που στοίχισαν στην περιοχή ενώ καλεί τον Δήμο να στηρίξει με όποια μέσα διαθέτει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Αναλυτικά, ο σύμβουλος της παράταξης «Εμείς… η πόλη» σημειώνει:

«Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την καθυστερημένη αξιοποίηση και δημοπράτηση της παραλιακής ζώνης στο Φανάρι Κομοτηνής, έπειτα και από την επίσκεψη του Πρόεδρου και στελεχών της ΕΤΑΔ, εκφράζω κάποιες παρατηρήσεις :

Α) Το κλιμάκιο της ΕΤΑΔ, μάλλον μπέρδεψε την περιοχή μας με τη Μύκονο και οι τιμές εκκίνησης είναι για τις καντίνες 20.000 ευρώ ετησίως, για το παλιό «Χασιέντα» 50.000 ευρώ περίπου ετησίως, και το παλιό «Μπαρακούντα» 50.000 ευρώ επίσης. Να θυμίσω ότι αυτές οι τιμές ίσχυαν και πέρυσι, χωρίς να βρεθεί κανένας ενδιαφερόμενος.

Β) Ελπίζω να έγινε γνωστό κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχαν, πόσο πολύ έχουν κοστίσει στο Φανάρι και την περιοχή μας, οι εμμονές του Οργανισμού για υψηλές τιμές και τις όποιες καθυστερημένες δημοπρασίες.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν, τα τελευταία χρόνια, οι παραλίες μας να ερημώσουν και η μισή παραλιακή ζώνη να είναι τελείως αναξιοποίητη. Σε μία χρονική περίοδο, που ενώ είχε ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας, δεν καταφέραμε να αποτελέσουμε σημείο τουριστικού προορισμού.

Η παραλία του Φαναρίου ανήκει στους κατοίκους της περιοχής και αποτελεί «βαρόμετρο» για την τουριστική ανάπτυξη του νομού. Η ΕΤΑΔ είναι μία αρχή με ευθύνη διαχείρισης, η οποία αρνούνταν όμως συστηματικά να εισακούσει τους τοπικούς φορείς, που εκπροσωπούν τους κατοίκους αυτής της περιοχής, πλήττοντας καίρια με τις καθυστερήσεις και την αδιαλλαξία της, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Εύχομαι και ελπίζω να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στις απαιτήσεις των όρων της δημοπράτησης και να αξιοποιηθεί επιτέλους εξ ολοκλήρου η παραλιακή ζώνη. Οφείλουμε όλοι, και κυρίως ο Δήμος Κομοτηνής, να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et