Νέος επενδυτής στην ΕΝ.ΚΛΩ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Νέος επενδυτής στην ΕΝ.ΚΛΩ

Νέος επενδυτής στην ΕΝ.ΚΛΩ

Μετά από αρκετά χρόνια, φαίνεται πως σημειώνεται το πρώτο θετικό βήμα για τους πρώην εργαζομένους των εργοστασίων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, με την εξέλιξη να αφορά άμεσα την περιοχή μας, μιας και δυο από τα τρία εργοστάσια που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν βρίσκονται στη Ροδόπη.

Πιο αναλυτικά, επίσημη πρόταση για την εξαγορά του υπολοίπου της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ.ΚΛΩ. κατατέθηκε από επενδυτή στο πτωχευτικό δικαστήριο. Ο επενδυτής έχει συμφωνήσει με τους εργαζόμενους ότι, εφόσον ολοκληρωθεί η απόκτηση της ΕΝ.ΚΛΩ., η επαναλειτουργία της θα βασιστεί στο δικό τους επιχειρησιακό σχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το 20% θα ανήκει στον δικό τους συνεταιρισμό και οι μισθοί θα ξεκινούν από 751 ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των εργαζομένων, πρόκειται να λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες, σε Μαρώνεια (Κομοτηνή), Ροδόπη (Κομοτηνή) και Στενήμαχο (Νάουσα). Αρχικά θα απασχοληθούν 400 εργαζόμενοι και μετά την πρώτη πενταετία εκτιμάται ότι θα απασχολούνται 700.

Την πεποίθησή του ότι το θέμα έχει τελειώσει και, όπως εξηγεί χαρακτηριστικά “φάγαμε τον γάιδαρο έμεινε η …ουρά. Eίναι θέμα χρόνου να μπουν ξανά σε λειτουργία τα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα”.”, εξέφρασε στην Κομοτηνή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος συναντήθηκε με εργαζομένους της ΕΝ.ΚΛΩ.

Τρεις βάσιμους φόβους εξέφρασαν στον γενικό γραμματέα οι εργαζόμενοι: πρώτον, πως δεν αντέχουν άλλη καθυστέρηση, δεύτερον, πως δεν αντέχουν άλλες υποσχέσεις, τρίτον, πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα απολυθούν μόλις αναλάβει ο νέος εργοδότης. – Με πληροφορίες από τον Χρόνο

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et