Ολοκληρώθηκε στην Κομοτηνή η δίκη δύο ατόμων που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το ISIS - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε στην Κομοτηνή η δίκη δύο ατόμων που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το ISIS

Ολοκληρώθηκε στην Κομοτηνή η δίκη δύο ατόμων που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το ISIS

Αρνήθηκαν κάθε σχέση με τον ISIS, ενώ απαλλακτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα όσον αφορά την συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση.

Χτες ολοκληρώθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή η δίκη του 30χρονου Σερβοσουηδού Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς και του 21 ετών υπηκόου Υεμένης Αμέρ Αλ Χασάνι, που κατηγορήθηκαν και οι δύο για διασυνδέσεις με οργανώσεις ισλαμικής τρομοκρατίας και σήμερα αναμένεται η απόφαση.

Οι δυο υπόδικοι αντιμετώπισαν δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορίες που επισείουν ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνων.

Είχαν συλληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη. Εντοπίστηκαν στον σταθμό των ΚΤΕΛ, κρίθηκαν ύποπτοι και ελέγχθηκαν από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο μαχαίρια και ένας αορτήρας πολεμικού όπλου.

Με συνηγόρους υπεράσπισης τους Άγγελο Νεστορίδη και Αθανασία Καραγκιοζάκη, οι δύο αλλοδαποί αρνήθηκαν κάθε σχέση με τον ISIS, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους για την ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS αλλά την τιμωρία τους για κακουργηματικής φύσεως κατοχή όπλων με σκοπό την τροφοδότηση τρομοκρατικών ομάδα.

Κρατούνταν για 17 μήνες, ο πρώτος στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού και ο δεύτερος στις φυλακές νέων Βόλου, και πριν από μερικά εικοσιτετράωρα μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα στην Κομοτηνή, ενόψει της έναρξης της δίκης τους, χτες.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et