Τον Ιούνιο ξεκινούν οι αδειοδοτήσεις στάβλων - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τον Ιούνιο ξεκινούν οι αδειοδοτήσεις στάβλων

Τον Ιούνιο ξεκινούν οι αδειοδοτήσεις στάβλων

Πριν από λίγες μέρες υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Τσιρώνη, η ερμηνευτική εγκύκλιος για τις αδειοδοτήσεις των υφισταμένων σταβλικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να προχωρήσει γοργά η διαδικασία, μια και μέχρι στιγμής, από τους 125.000 Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, μόνο οι 20.000 είναι νόμιμες.

Αυτό που απομένει να γίνει και θα πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να υπογραφεί αυτή η εγκύκλιος και από τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, πέντε στον αριθμό και ίσως αυτό να πάρει έως τις αρχές Ιούνη.

Εν ολίγοις αυτό που αναφέρεται στην εγκύκλιο είναι η υιοθέτηση των όσων ζητούσαν Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι- κυρίως ο Κτηνοτροφικός σύλλογος Αττικής-, να δοθεί άδεια διατήρησης της υφιστάμενης Κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, με τον αριθμό των ζώων που είχε, για όσο καιρό θα συνεχίσει το επάγγελμα του Κτηνοτρόφου ο ιδιοκτήτης της μονάδας. Η άδεια θα πάψει να ισχύει αν αλλάξει επάγγελμα.

Αυτό θα ισχύσει μόλις εκδοθεί και το σχετικό ΦΕΚ, δίνοντας μια μεγάλη ώθηση στις αδειοδοτήσεις των υφισταμένων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, καθώς με το νέο νόμο που ισχύει, -επί ημερών Μπόλαρη ακόμα στο υπουργείο-, μόνο 1.000 μονάδες έχουν νομιμοποιηθεί με το νέο καθεστώς, λόγω του όγκου των εγγράφων που ζητούνταν.

Και ενώ ο νόμος προβλέπει πως μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι Κτηνοτρόφοι, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), αρνούνται να ακολουθήσουν την διαδικασία, καθώς υποστηρίζουν πως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την ερμηνευτική εγκύκλιο, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις. Οι αισιόδοξοι ελπίζουν πως μέχρι τις αρχές Ιούνη θα υπογραφεί και από τα άλλα 5 συναρμόδια υπουργεία για να τρέξουν γρήγορα οι αδειοδοτήσεις, χωρίς μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες αποδείχθηκαν και πολύ δαπανηρές για τους Κτηνοτρόφους.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Σύμβουλος σε θέματα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας, Δημήτρης Μιχαηλίδης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.