Savvidis: Tsipras bana Putin’i hatırlattı! Mitsotakis hiçbir zaman Başbakan olamayacak! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Savvidis: Tsipras bana Putin’i hatırlattı! Mitsotakis hiçbir zaman Başbakan olamayacak!

Savvidis: Tsipras bana Putin’i hatırlattı! Mitsotakis hiçbir zaman Başbakan olamayacak!

Pontus kökenli Rus işadamı İvan Savvidis Proto Thema gazetesine verdiği demeçte Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e benzetti.

Yüzde yüz Aleksis Tsipras’ı desteklediğini ifade eden Savvidis Yunanlara “Tsipras’a tutunun. Gelecekteki başarının önkoşulu o” tavsiyesinde bulunuyor.

Geçen hafta Cuma günü parlamentoda Savvidis’in sahip olduğu SEKAP şirketinin Savvidis grubuna geçmeden önceki 38 milyon euro para cezasının silinmesiyle ilgili yapılan görüşmelere değinen Rus işadamı “Tsipras’ı Cuma günü dinlerken, kendisini alkışlamaya hazırdım. 2000 yılında Vladimir Putin’i dinlerken ne hissetmişsem Cuma günü de Tsipras’ı dinlerken aynısını hissettim. Ben böyle bir başkan istiyorum” ifadelerini kulandı.

Anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis’i ise açıkça eleştiren İvan Savvidis, ND Partisi Genel Başkanının sergilediği bu tutumla yatırımcıları ülkeden kovduğunu dile getirerek “Mitsotakis’in hiçbir zaman başbakan olamayacağı” öngörüsünde bulundu.

Eski Başbakan ve ND sabık Genel Başkanı Kostas Karamanlis’i dostu olarak gördüğünü ifade eden Rus işadamı, kendisini SEKAP’ı satın almak zorunda bırakan eski Başbakan Antonis Samaras için ise “kendi baş ağrısını bana geçirdi” dedi.

KANAL SATIN ALIYOR

Her halükarda yakın zamanda Yunanistan’ın önde gelen televizyon kanallarından birini satın alacağını dile getiren Savvidis, stratejik yatırımcı arayışında olan Pigasos ve DOL gruplarıyla da ilgilendiğini kaydetti.

Son olarak gazetecinin “Bir sonraki demecinizi Yunanca olarak mı vereceksiniz?” sorusuna ise “Yunanca demeç verdiğim gün Yunanistan’daki siyasi kariyerimin başladığına işaret olacaktır” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et