Προσοχή! Πρόστιμο από Δευτέρα σε όσους παρκάρουν χωρίς κάρτα στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Προσοχή! Πρόστιμο από Δευτέρα σε όσους παρκάρουν χωρίς κάρτα στην Κομοτηνή

Προσοχή! Πρόστιμο από Δευτέρα σε όσους παρκάρουν χωρίς κάρτα στην Κομοτηνή

Επανέρχεται στην Κομοτηνή, μετά από πολλά χρόνια, η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, από την Δευτέρα 24 Απριλίου.

Η ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη μας εφαρμοζόταν για αρκετά χρόνια, όμως η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας σε συνδυασμό με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στο μεγαλύτερο κομμάτι των χώρων όπου εφαρμοζόταν η ελεγχόμενη στάθμευση, είχε ως αποτέλεσμα η πρακτική να πέσει σε αχρησία.

Άλλωστε ακόμα και αν κάποιος ήθελε να τηρήσει τη νομιμότητα, ήταν αδύνατον να βρει κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης οπουδήποτε, ενώ όποιες σκέψεις για επαναφορά του μέτρου «σκόνταφταν» στην πρακτική εφαρμογή του έλεγχου.

Τελικά όμως αυτή η αδυναμία φαίνεται να ξεπεράστηκε, με τον Δήμο Κομοτηνής να έχει αποσπάσει δέσμευση από την Τροχαία, στην οποία έχει περάσει η ευθύνη ελέγχου λόγω της μη ανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, ότι οι έλεγχοι θα γίνονται τακτικά, και το μέτρο ξεκινά από την επόμενη Δευτέρα.

Το κόστος μιας κάρτας στάθμευσης μισής ώρας θα ανέρχεται στα 30 λεπτά, ενώ δεν θα επιτρέπεται κάποιος να χρησιμοποιεί κάρτες στάθμευσης για περισσότερο από μισή ώρα, εκτός και αν επιστρέψει στο χώρο και βάζει καινούρια κάρτα κάθε 30 λεπτά, ενώ οι κάρτες θα διατίθενται από περίπτερα και διάφορα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή. – Παρατηρητής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.