Θέρμανση από γεωθερμία για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Θέρμανση από γεωθερμία για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης

Θέρμανση από γεωθερμία για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης

Την επιλογή της θέρμανσης από γεωθερμία θα έχουν πλέον οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης. Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, χορηγήθηκε στον δήμο Αλεξανδρούπολης άδεια διανομής θερμικής ενέργειας, προερχόμενης από γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας, δηλαδή χαμηλής περιεχόμενης θερμοκρασίας (μέχρι 90ο C).

Ειδικότερα, η άδεια αφορά τη διανομή θερμικής ενέργειας από το γεωθερμικό πεδίο ‘Ανθειας-Αρίστηνου, θερμικής ισχύος 9,8 MWth. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη δημοτική ενότητα Αρίστηνου, του δήμου Αλεξανδρούπολης και προορίζεται για την εξυπηρέτηση καταναλωτών εντός της γεωγραφικής περιοχής του δήμου Αλεξανδρούπολης, για θέρμανση χώρων ή και ζεστό νερό χρήσης. Η τιμή πώλησης της θερμικής ενέργειας ορίζεται στα 35 ευρώ/MWh πλέον των νόμιμων φόρων, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας. Για οποιαδήποτε μεταβολή της τιμής πώλησης, είναι απαραίτητη η τροποποίηση της άδειας διανομής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Αδειών.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στον δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος υποχρεούται να τις κάνει όλες δεκτές, να ενημερώνει για το χρόνο σύνδεσής τους και να εγκαταστήσει μετρητικό εξοπλισμό.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.