Εκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας

Εκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 22:38 το βράδυ της Τετάρτης, σε γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στην Αθηνα.

Είχε προηγηθει απειλητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα στις 22:03 και δόθηκε χρονικό περιθώριο 35 λεπτά, για τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα γραφεία του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Eurobank.

Το σημείο αποκλείστηκε εγκαίρως από την αστυνομία και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Παράλληλα, έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ η αστυνομία έκανε έρευνα σε γειτονικά κτίρια για την απομάκρυνση ατόμων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν στην είσοδο του κτιρίου, μέσα σε σακίδιο πλάτης, ενώ η έκρηξη ήταν μεγάλης ισχύος.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι δύο άνδρες έφτασαν έξω από τα γραφεία της τράπεζας με μηχανή και άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Εκεί βρισκόταν και ένας φύλακας, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

Από την έκρηξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κτίριο της τράπεζας και στα γύρω κτίρια. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.