Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο: 4 νεκροί, 1 τραυματίας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο: 4 νεκροί, 1 τραυματίας

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο: 4 νεκροί, 1 τραυματίας

Εντοπίστηκαν τελικά τα συντρίμμια του ελικοπτέρου της αεροπορίας στρατού με πέντε επιβάτες, το οποίο αγνοούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Λίγο πριν τις 11 το πρωί έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας.  

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρέθηκε ζωντανή αλλά βαριά τραυματισμένη γυναίκα αξιωματικός. Το kozanimedia μεταδίδει ότι τη γυναίκα έχει παραλάβει ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μεταφέρει στο νοσοκομείο.  

Σύμφωνα με το militaire.gr, στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε άτομα,μεταξύ των οποίων και ο υποδιοικητής της Στρατιάς Υποστράτηγος Ζαννιδάκης.

Τριήμερο πένθος κήρυξαν οι ένοπλες δυνάμεις, μετά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι (UH-1H) της Αεροπορίας Στρατού που κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε περιοχή του Σαρανταπόρου, με αποτέλεσμα τέσσερις εκ των πέντε επιβαινόντων να ανασυρθούν νεκροί, ενώ μια αξιωματικός ανασύρθηκε τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης, όπου διεκομίσθη με ελικόπτερο Super Puma.

Το πένθος κήρυξε με εντολή του ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αμέσως επικοινώνησε με με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-04-15/helikopter{/gallery}

Η πρώτη ενημέρωση από το ΓΕΣ για το περιστατικό ανέφερε το εξής:

«Στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H με 5 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.»

Ακολούθησε νεότερη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«το ελικόπτερο του Στρατού Ξηρας τύπου UH-1H (Χιούι) εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν με νεότερο.»

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ, από τις πρωινές ώρες (07:50) , υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβάτες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό συμμετέχουν ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού και αεροπορίας. Η περιοχή όπου διεξάγονταν οι έρευνες είναι σε ορεινή περιοχή της Κοζάνης από το Μπούρινο έως τον Σαραντάπορο.  

Στην περιοχή μεταβαίνουν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, σε σημεία που υποδεικνύει το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να συνδράμουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων,για να συνδράμει στις έρευνες.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.