Πανάκριβα τα αεροπορικά εισητήρια της γραμμής Αλεξ/πολη-Αθήνα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πανάκριβα τα αεροπορικά εισητήρια της γραμμής Αλεξ/πολη-Αθήνα

Πανάκριβα τα αεροπορικά εισητήρια της γραμμής Αλεξ/πολη-Αθήνα

Η γραμμή Αλεξ/πολη-Αθήνα, έχει τον ακριβότερο αεροπορικό ναύλο – Όμως κανείς δεν διαμαρτύρεται επιβεβαιώνοντας την αντίληψη ότι είμαστε “Θράκες-Βλάκες” – Εσείς πήρατε τηλέφωνο τον Βουλευτή σας;

Με το θέμα των πανάκριβων αεροπορικών εισιτηρίων που ισχύουν στην γραμμή Αθήνα-Αλεξ/πολη, είχε ασχοληθεί και παλαιότερα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ.

Μάλιστα στην τελευταία μας αναφορά, γράφαμε, πως “Ο Έβρος επιδοτεί το φθηνό εισιτήριο των Κρητικών”.

Βέβαια ουδεμία απάντησε πήραμε από τον Όμιλο AEGEAN, ούτε και κανείς αιρετός μας Άρχοντας, κάθησε να αντιμετωπίσει αυτή την κατάφωρη αδικία που γίνεται εις βάρος του Λαού του Έβρου.

Αφορμή για το σημερινό μας δημοσίευμα απετέλεσε η προχθεσινή επίσκεψη στα Γραφεία της Εφημερίδος μας, στελεχών επικοινωνίας Αθηναϊκής Εταιρείας, που για πρώτη φορά ερχόταν στον τόπο μας, και οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι για το κόστος των εισιτηρίων που πλήρωσαν.

Όπως μας είπαν, η χρέωση από την AEGEAN για το εισιτήριο Αθήνα-Αλεξ/πολη-Αθήνα, ήταν 289 ευρώ, ενώ χρειάσθηκε να πληρώσουν επί πλέον και για το βάρος της βαλίτσας τους.

Και σχολιάζοντας το γεγονός, υπενθύμισαν ότι ο ναύλος από Αθήνα για Ρώμη είναι μόλις 60 ευρώ.

Έχουμε ξαναπεί ότι η Αλεξανδρούπολη είναι ο πλέον μακρυνός προορισμός από το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η δε οδική διαδρομή, με τα εξοντωτικά διόδια, φθάνει τα 900 χιλιόμετρα.

Ουσιαστικά η Θράκη και συγκεκριμένα οι πληθυσμοί των Νομών Έβρου και Ροδόπης (από το Αεροδρόμιο της Αλεξ/πολης διακινούνται οι κάτοικοι της Ροδόπης) πληρώνουν πανάκριβα το αεροπορικό εισιτήριο για την Αθήνα.

Βέβαια στις διαφημίσεις της AEGEAN-OLYMPIC ακούμε για εισιτήριο με μόλις 19 Ευρώ, που ισχύει για προκράτηση ναύλου πριν από 4 μήνες, για όσους έχουν προγραμματισμένες μετακινήσεις.

Για τις έκτακτες όμως μετακινήσεις, ο πέλεκυς πέφτει βαρύς.

Και αυτές οι μετακινήσεις όπως γνωρίζουμε, αποτελούν την πλειοψηφία (οι λόγοι και οι αιτίες έκτακτης μετακίνησης είναι άπειροι).

Δυστυχώς μέχρι τώρα κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, κανείς δεν αντέδρασε, με αποτέλεσμα να εμπεδώνεται η εντύπωση αυτών που διοικούν ότι έχουν να κάνουν με …“Θράκες-Βλάκες”.

Πρόσφατα πανηγύρισαν στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης για τη σύμβασης συνεργασίας που υπέγραψαν με την AEGEAN, για προβολή των τοπικών προϊόντων διατροφής της Θράκης.

Δεν είναι άσχημο.

Καλύτερο όμως θα ήταν εάν η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ζητούσε και την μείωση του κόστους των ναύλων της AEGEAN, που ισχύουν για την ακριτική περιοχή μας.

Ίσως να μην αντιλαμβάνονται οι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι κ.λπ. την τρομερή επιβάρυνση που δέχονται οι Θρακιώτες, την στιγμή που τα αεροπορικά ταξίδια τους στην Αθήνα καλύπτονται από το …“Πρυτανείο”.

Ούτε βεβαίως και οι Βουλευτές το καταλαβαίνουν, αφού έχουν αριθμό εισιτηρίων δωρεών.

Τα 289 Ευρώ είναι πάρα πολλά λεφτά που με την σημερινή κατρακύλα και διάλυση της οικονομίας, αποτελούν δυσβάστακτο φορτίο, με δυσμενείς επιπτώσεις για τον τόπο μας.

Οι αιρετοί μας Άρχοντες καλούνται να πράξουν τα δέοντα.

Πριν από αυτούς όμως, εσείς οι πολίτες, πήρατε τηλέφωνο τον Βουλευτή σας;

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.