Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών - Azınlıkça
Ειδήσεις

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών

Σε προκαταρκτική συμφωνία για το θέμα των εργασιακών και συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων κατέληξαν Αθήνα και θεσμοί σύμφωνα με το Reuters.

Η Ελλάδα έφτασε σε συμφωνία με τους δανειστές σε ζητήματα κλειδιά όπως οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι περικοπές δαπανών και τα θέματα ενέργειας, και κινείται πιο κοντά στη προκαταρκτική συμφωνία πριν τησυνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 7 Απριλίου, ανέφεραν πηγές κοντά στις συνομιλίες την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.

Reuters: Κλείνει η συμφωνία για περικοπές συντάξεων, ΔΕΗ & εργασιακά

Η Ελλάδα θα μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες έως ένα τοις εκατό του ΑΕΠ το 2019, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου περίπου στις 6.000 ευρώ θα εξασφαλίσει περίπου ακόμα ένα τοις εκατό του ΑΕΠ, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Όσον αφορά στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να ελευθερώσει περαιτέρω τις μαζικές απολύσεις, όπως αρχικά είχε ζητήσει το ΔΝΤ, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι. Οι συλλογικές διαπραγμάτευσεις, οι οποίες είχαν αποδυναμωθεί ως μέρος των μεταρρυθμίσεων διάσωσης το 2012, αναμένεται να επανεκκινήσουν αφού το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας λήξει το 2018.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο έχει συμφωνηθεί η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας, μέσω της πώλησης λιγνιτικών μονάδων παραγωγής.

Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει συμφωνία

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπρέιτχαρτ, δεν επιβεβαιώνει το σχετικό ρεπορτάζ. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές περί κατ’ αρχήν συμφωνίας Ελλάδος και δανειστών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et