Οι καπνοπαραγωγοί του Πάσσου συναντήθηκαν με τον Υπ. Μεταφορών - Azınlıkça
Ειδήσεις

Οι καπνοπαραγωγοί του Πάσσου συναντήθηκαν με τον Υπ. Μεταφορών

Οι καπνοπαραγωγοί του Πάσσου συναντήθηκαν με τον Υπ. Μεταφορών

Οι καπνοπαραγωγοί του Πάσσου τολμούν, όσο λίγοι να προβάλλουν τα αιτήματά τους και έτσι δεν δίστασαν να τα εκθέσουν και στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, παρόλο που οι αρμοδιότητές του εμπίπτουν ελάχιστα στη …σφαίρα των δικών τους αιτημάτων.

Ο κος Σπίρτζης δέχτηκε να τους δει και να συνομιλήσει μαζί τους, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με μηχανικούς του ΤΕΕ Θράκης.

Εκεί έμαθε ότι οι καπνοπαραγωγοί έχουν στήσει το δικό τους μπλόκο, στο απομακρυσμένο από την εθνικό οδό χωριό, ένα μπλόκο ικανό για να γνωστοποιηθούν τα αιτήματά τους προς την πολιτική ηγεσία, κεντρική και τοπική.

Οι καπνοπαραγωγοί του Πάσσου έχουν ήδη επιδώσει ψήφισμα στο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο από τον οποίο ζητούν να δρομολογήσει έργα τοποθέτησης πομόνας – γεώτρησης στον οικισμό τους προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδα καλλιέργειας και να αυξήσουν την απόδοση των παραχθέντων προϊόντων τους. Ζητούν επίσης, την χορήγηση εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας με διαφανείς διαδικασίες στους νέους καπνοκαλλιεργητές της περιοχής, καθώς και την στήριξη των αιτημάτων των καπνοπαραγωγών για την άμεση απόδοση των επιδοτήσεων.

Τέλος, έχουν αποστείλει επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με τα αιτήματά τους, δηλαδή την άμεση επιδότηση του καπνού, τη μείωση του κόστους της παραγωγής, αφορολόγητα καύσιμα για τα αγροτικά μηχανήματα και ένταξη όλων των καπνοπαραγωγών στα προγράμματα των μειονεκτικών περιοχών. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.