Φωτιά σε 11 κάδους απορριμμάτων στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Φωτιά σε 11 κάδους απορριμμάτων στην Κομοτηνή

Φωτιά σε 11 κάδους απορριμμάτων στην Κομοτηνή

Μετράει τις απώλειες των κάδων και τις μεταφράζει σε απώλειες χρημάτων, όπως και εργατοωρών. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής Λεβέντ Ισμαήλ φανερά αναστατωμένος από το μπαράζ πυρκαγιών σε κάδους απορριμμάτων έχει ήδη απευθυνθεί στην αστυνομία καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων.

Έντεκα καμένοι κάδοι απορριμμάτων είναι το αποτέλεσμα των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής να επιλαμβάνεται όλων των κατασβέσεων, άλλοτε προλαμβάνοντας την καταστροφή του κάδου και άλλοτε όχι.

Το γεγονός ότι οι φωτιές εκδηλώνονται σε κάδους μιας συγκεκριμένης περιοχής πέριξ του κεντρικού δρόμου της Ζυμβρακάκη, όπως και το ότι φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τύπου γκαζάκι σε μία τουλάχιστον περίπτωση φωτιάς σε κάδο, εγείρει προβληματισμό.

Βέβαια το φαινόμενο των καμένων κάδων δεν είναι σημερινό στην Κομοτηνή. Για περιπτώσεις εμπρησμού σε κάδους απορριμμάτων σε γειτονιές της πόλης είχαν οδηγηθεί στο παρελθόν ενώπιων της δικαιοσύνης ανήλικοι μαθητές.

Πάντως τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου περισυνέλεξαν τους καμένους κάδους, αντικαθιστώντας τους με νέους, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λεβέντ Ισμαήλ να μας ενημερώνει ότι το μέσο κόστος κάθε κάδου ανέρχεται σε 300 – 350 ευρώ, ήτοι τουλάχιστον 3.500 ευρώ μέχρι τώρα από την απώλεια των 11 κάδων απορριμμάτων. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et