601 παιδιά εξετάστηκαν δωρεάν στη Θράκη - Azınlıkça
Ειδήσεις

601 παιδιά εξετάστηκαν δωρεάν στη Θράκη

601 παιδιά εξετάστηκαν δωρεάν στη Θράκη

Ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» στην ακριτική Θράκη (10-22 Φεβρουαρίου 2017). Εξετάστηκαν συνολικά 601 παιδιά βρεφικής ηλικίας έως και την ηλικία των 14 ετών ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.000 ιατρικές πράξεις.

Παράλληλα, αντιμετωπίστηκαν έκτακτα περιστατικά, τα οποία παραπέμφθηκαν στην Χειρουργική Παιδιατρική Κλινική Αλεξανρούπολης και Ξάνθης.

Την ομάδα των εθελοντών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» πλαισίωσαν 32 ιατροί και νοσηλευτές, όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, από τα δημόσια νοσοκομεία Παίδων Π.& Α. Κυριακού, Αγία Σοφία, Λαϊκό, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Οι εθελοντές επισκέφτηκαν τις δημοτικές κοινότητες Εχίνος, Μελίβοια, Σμίνθη, Δημάριο, Κοτύλη, Σέλερο, Σήμαντρα και Κιμμέρια.

Σε κάποιες περιοχές διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων παιδιών και μέρος αυτών καλύφθηκε από την «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Η προσέλευση των παιδιών ήταν εντυπωσιακή, όπως εξαιρετική ήταν και η συνεργασία και η υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.