Σύνδεση με το Διάστημα είχαν οι μαθητές από Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Σύνδεση με το Διάστημα είχαν οι μαθητές από Κομοτηνή

Σύνδεση με το Διάστημα είχαν οι μαθητές από Κομοτηνή

Μια μοναδική εμπειρία απέκτησαν 18 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, που απεύθυναν ισάριθμες ερωτήσεις ζωντανά στον διοικητή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Shane Kimbrough, το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια της σύνδεσης με το σταθμό που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο τους.

Η σύνδεση, που αποτελούσε αποτέλεσμα της συνεργασίας του σχολείου με το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Θράκης, έγινε από τις 10.20 μέχρι τις 10.31, και τα παιδιά κατάφεραν να κάνουν όλα τις ερωτήσεις τους, με τον αστροναύτη να απαντά σε όλες.

Λιγότεροι από 100 μαθητές από την Ελλάδα έχουν επικοινωνήσει με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με το 3ο Γυμνάσιο να είναι το 6ο Σχολείο που έχει πραγματοποιήσει αυτή τη σύνδεση, ένα εγχείρημα το οποίο χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια και μακροχρόνιο σχεδιασμό, μιας και ξεκίνησε από το 2012.

«Ήταν μόνο δέκα λεπτά, αλλά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία γιατί μάθαμε τόσα πολλά πράγματα» σημείωσε η Σετσήλ, ενώ από την πλευρά της η Μαρία τόνισε πως η εμπειρία αυτή θα τους μείνει αξέχαστη, ιδίως γιατί προσπάθησαν πολύ για να φτάσουν σε αυτή τη στιγμή.

Πηγή: Παρατηρητής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et