Δουλεύουν 10 εργαζόμενοι για να πληρωθεί μία σύνταξη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δουλεύουν 10 εργαζόμενοι για να πληρωθεί μία σύνταξη

Δουλεύουν 10 εργαζόμενοι για να πληρωθεί μία σύνταξη

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην αγορά εργασίας όσον και στον τομέα του ασφαλιστικού τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με την ανάλυση των περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ) Μαΐου του 2016.

Όπως προκύπτει από αυτά, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα βυθίζονται, με 587.924 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης να λαμβάνουν ως μέσο μισθό μόλις 393,79 ευρώ μεικτά.

Όπως τονίζει η «Καθημερινή» τα εν λόγω στοιχεία είναι αποθαρρυντικά για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης καθώς ενώ τα προηγούμενα χρόνια για την πληρωμή της σύνταξης ενός συνταξιούχου αρκούσαν οι εισφορές από τέσσερις εργαζομένους, πλέον, λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων από την απασχόληση παράλληλα με την επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, θα πρέπει να πληρώσουν 10 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ειδικοί ανησυχούν καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις τους λόγω της ευέλικτης και υποαμειβόμενης απασχόλησης το υπερταμείο θα χάσει εισφορές ύψους 65,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.