Με νέα διόδια θα αυξηθεί και η επιβάρυνση των οδηγών στην Εγνατία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Με νέα διόδια θα αυξηθεί και η επιβάρυνση των οδηγών στην Εγνατία

Με νέα διόδια θα αυξηθεί και η επιβάρυνση των οδηγών στην Εγνατία

Την είδηση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει την αύξηση των σταθμών διοδίων από 18 σε 38 κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, κ. Απόστολος Αντωνούδης.

«Πέρα από τους δέκα σταθμούς, που έχουμε προκηρύξει (σ.σ. επί συνόλου 18 προβλεπόμενων), το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως προαπαιτούμενο άλλους 20 πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στο σύνολο θα είναι 38», δήλωσε σχετικά ο κ. Αντωνούδης.

Αποκάλυψε δε ότι υπό το νέο καθεστώς λειτουργίας των διοδίων, η χρέωση των οδηγών που χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο θα είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με την τωρινή. «Η χρέωση στην Εγνατία είναι τώρα τρία λεπτά το χιλιόμετρο και θα φτάσει στα επτά λεπτά», σημείωσε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η καινούργια απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι για να μην υπάρχουν διαφυγές, δηλαδή να μην μπορεί κάποιος να μπαίνει στον δρόμο, να κάνει κάποια χιλιόμετρα και να βγαίνει δίχως να πληρώσει τίμημα».

Με βάση τα παραπάνω, για την ενδεικτική διαδρομή Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη, μέσω της Εγνατίας Οδού, οι οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων θα καταβάλουν στους σταθμούς διοδίων περίπου 17,5 ευρώ, από 7,2 ευρώ που πληρώνουν σήμερα. Επιπλέον, η χρέωση θα γίνεται από το πρώτο χιλιόμετρο και ως εκ τούτου οι οδηγοί δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τμήματα της Εγνατίας άνευ αντιτίμου, όπως συμβαίνει σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et