Αμερικανός πρέσβης: Ανησυχώ για «ατύχημα» στο Αιγαίο - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αμερικανός πρέσβης: Ανησυχώ για «ατύχημα» στο Αιγαίο

Αμερικανός πρέσβης: Ανησυχώ για «ατύχημα» στο Αιγαίο

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή πρόκληση «ατυχημάτων» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε από το βήμα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στους Δελφούς, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο διπλωμάτης των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στο Κυπριακό, αλλά και στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο, παραδέχτηκε ότι «ανησυχεί για ατυχήματα». Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης. Τόνισε ακόμη ότι ΗΠΑ και Ελλάδα, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ, ενώ ερωτηθείς ποιόν μπορεί να καλέσει η Αθήνα αν ξεφύγουν τα πράγματα, επισήμανε ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία στην Άγκυρα».

Αναφορικά με το Κυπριακό ο κ. Πάιατ τόνισε ότι υπάρχει η αίσθηση για μια μεγάλη ευκαιρία ανάμεσα στους δύο ηγέτες στην Κύπρο και θα ήταν κρίμα να χαθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί.

“Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους στην Ε.Ε αλλά και με το ΔΝΤ ώστε η Ελλάδα να βγεί από την οικονομική κρίση. Μια ισχυρή συνεργασία με την Ευρώπη είναι η αρχή για οτιδήποτε άλλο θέλει να επιτύχουν οι ΗΠΑ στον κόσμο. Μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ” .

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et