Τσαλικίδης: Ο ΕΛΓΑ δεν δίνει αποζημιώσεις στη Ροδόπη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τσαλικίδης: Ο ΕΛΓΑ δεν δίνει αποζημιώσεις στη Ροδόπη

Τσαλικίδης: Ο ΕΛΓΑ δεν δίνει αποζημιώσεις στη Ροδόπη

Την ετοιμότητά της …πληρώνει η αντιπεριφέρεια Νομού Ροδόπης, καθώς ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), δε δίνει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι.

Η δικαιολογητική βάση είναι πως ο Νομός Ροδόπης, επειδή δεν τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δεν δικαιούται αποζημιώσεις προς τους κτηνοτρόφους.

Συνεπώς, εντοπίζουμε το παράλογο, η ετοιμότητα του Νομού και της αντιπεριφέρειας να «επιβραβεύεται» με μη παροχή των αναγκαίων αποζημιώσεων, την ίδια στιγμή που οι νομοί που τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δικαιούνται αποζημιώσεις προς τους κτηνοτρόφους.

Παρόλα αυτά ζωικό κεφάλαιο πλήγηκε και στο Νομό Ροδόπης, απλώς οι υπεύθυνοι «με νύχια και με δόντια -και χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού- κρατήσαμε το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό», όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

«Κάναμε το αυτονόητο, δηλαδή αυτό που επιβάλλει η κοινή λογική, και καταβάλαμε τα μέγιστα, ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί», συνεχίζει ο αντιπεριφερειάρχης, όμως στον «ΕΛΓΑ θεωρούν ότι δεν οφείλουν αποζημιώσεις».

Όμως, οι πληγές είναι αποτυπωμένες και το γεγονός ότι ο νομός δεν τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι. Ο Νίκος Τσαλικίδης κατήγγειλε, από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου και συγκεκριμένα στην ειδική συνεδρίαση με αγρότες/κτηνοτρόφους, την στάση του ΕΛΓΑ. «Η στάση του ΕΛΓΑ είναι απαράδεκτη, την καταγγέλλω και δε μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση», αναφέρει.

Το επόμενο βήμα που θα μεθοδευτεί είναι η κατάθεση εγγράφου προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα επιδοθεί με σειρά και στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να πρυτανεύσει η δίκαιη λύση, δηλαδή οι κτηνοτρόφοι να αποζημιωθούν για τις πληγές στο ζωικό κεφάλαιο.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.