Διασώθηκε ζαρκάδι που εγκλωβίστηκε - Azınlıkça
Ειδήσεις

Διασώθηκε ζαρκάδι που εγκλωβίστηκε

Διασώθηκε ζαρκάδι που εγκλωβίστηκε

Μία κλήση από τους ανθρώπους της ΔΕΗ κινητοποίησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής, όταν ενημερώθηκαν για την ύπαρξη ενός εγκλωβισμένου ζαρκαδιού στο φράγμα Γρατινής.

Το άγριο ζώο είχε εγκλωβιστεί στο φράγμα Γρατινής του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ Κομοτηνής, ευτυχώς σε κανάλι χωρίς νερό, αλλά σε αρκετό βάθος. Στην επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού – διάσωσης του ζώου, συμμετείχαν μέλη της ορειβατικής ομάδας της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής και πυροσβέστες της Κομοτηνής. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος πυροσβέστης της ορειβατικής ομάδας της 4ης ΕΜΑΚ δεμένος με σχοινιά και φέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, κατέβηκε μέσα στο κανάλι του φράγματος. Προσέγγισε το τρομαγμένο ζώο και κατάφερε να το ακινητοποιήσει, ώστε να το τοποθετήσει στο φορείο και να το μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Εκεί υπήρχαν στελέχη από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και ιδιώτες κτηνίατροι, που εξέτασαν το ζώο. Αυτό έφερε γρατσουνιές στα πόδια, αλλά δεν ήταν σοβαρά τραυματισμένο. Έτσι αφού του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, το ζαρκάδι απελευθερώθηκε ξανά στη φύση.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-03-1/karaca{/gallery}

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et