Batı Trakya’da 6 anaokulunda azınlık için pilot uygulama başlıyor - Azınlıkça
Ειδήσεις

Batı Trakya’da 6 anaokulunda azınlık için pilot uygulama başlıyor

Batı Trakya’da 6 anaokulunda azınlık için pilot uygulama başlıyor

Eğitim Politikası Enstitüsü (IEP) tarafından yapılan açıklamada Batı Trakya’da pilot olarak uygulamaya konulacak ve anadilin öğrencilere destek amaçlı kullanılacağı program hakkında bilgi verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trakya’nın sadece azınlık nüfusundan oluşan yerleşim birimlerindeki anaokullarında pilot olarak hayata geçirilecek okul öncesi eğitim programını IEP üstlenmektedir. Program, sınıfta anaokulu öğretmeni ile birlikte aynı anda Yunan üniversitesinden mezun (çift dilli) bir azınlık ferdi mesai arkadaşının da sınıfta hazır bulunmasını öngörüyor.

Program, azınlık çocuklarının anaokulu kurumuna uyumlu bir şekilde sosyalleşmesini sağlamak hedefiyle anadilin destek dili olarak kullanılmasını, Yunanca dilinin daha etkin bir şekilde öğretilmesini, dengeli dilsel gelişimi sağlamayı ve çocukları ilkokulun ilk sınıfları için başarılı olmaya hazırlamayı öngörüyor.

Eğitim yılının geri kalan bölümünde program 6 anaokulunda hayata geçirilecek ve gelecek eğitim yılından itibaren ise 12 anaokulunda uygulanacak. Bu pilot uygulamanın sonuçları değerlendirilecek ve öneriler Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığına sunulacak”.

İLGİLİ HABER

Batı Trakya’daki anaokullarına azınlık için pilot destek programı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et