DİMAR’ın sabık başkanı Kuvelis: SYRIZA’ya oy verdim yine oy vereceğim - Azınlıkça
Ειδήσεις

DİMAR’ın sabık başkanı Kuvelis: SYRIZA’ya oy verdim yine oy vereceğim

DİMAR’ın sabık başkanı Kuvelis: SYRIZA’ya oy verdim yine oy vereceğim

DİMAR Partisinin sabık genel başkanı Fotis Kuvelis “SYRIZA hükümetinin Samaras-Venizelos hükümetinden daha iyi olduğunu” savundu.

Gazetece Yorgos Kuvaras’ın Action radyosundaki programına konuk olan Kuvelis, “seçimlerde aday olup olmayacağı” yöndeki soruya “Planlamadığım şeyler için hiçbir şey söylemeyeceğim. Ben SYRIZA üyesi değilim. Sadece siyasi görüşümü net ve dürüstlükle dile getiriyorum” yanıtını verdi.

“Mevcut partilerden hangisiyle aday olurdunuz?” sorusuna ise Kuvelis son derece ilginç ve tartışmaya yol açan bir cevap verdi. Sabık DİMAR Başkanı “Size sadece şunu söyleyebilirim: son seçimlerde de, bir önceki seçimlerde de oyumu SYRIZA’ya verdim. Referandumda ‘hayır’ oyu kullandım. Yine oyumu SYRIZA’ya atacağım” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Kuvelis, DİMAR Partisi başkanlığında 2015 yılı Haziran ayında istifa etmişti. Ancak SYRIZA’ya oy verdiğini dile getirdiği bir önceki seçimler ise 2015 yılı Ocak ayında yapılmıştı. Kuvelis’in bu beyanatından, DİMAR Partisi Genel Başkanı olduğu sırada da oyunu SYRIZA’ya kullandığı anlamı çıkıyor.

Ocak ayında SYRIZA’ya oy kullanmadı

Kuvelis’in bu açıklamaları dün tartışmaya yol açarken, bunun üzerinde eski DİMAR Başkanının ofisinden bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada Kuvelis’in “2015 Eylül ayında SYRIZA’ya oy attığını ve referandumda ‘hayır’ oyu kullandığı” belirtilirken “Kuvelis yine SYRIZA’ya oy vereceğini söyledi. Ne bir eksik ne de fazlasını dile getirdi” denildi.

Yayınlanan açıklamada ayrıca 2015 yılı Ocak ayı seçimlerinde Kuvelis’in DİMAR’ın başında olduğu ve seçimlere kendi oy pusulasıyla katılarak Yunanistan geneli bütün gücüyle mücadele ettiği hatırlatıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et