ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΟΣ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - Azınlıkça
Ειδήσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΟΣ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Ελλάδα, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται “ανάδελφη” χώρα, μοναδική, όχι όμως σε κάτι θετικό, αλλά στην απόλυτη απουσία αισθητικής! Μάλιστα, αυτή η απαξία κατά της αισθητικής είναι σκόπιμη και ηθελημένη.

Όπως ανακοίνωσε, προφανώς περιχαρής, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, που επιβιώνει στην θέση του από την εποχή ΠΑΣΟΚ, σε λίγο διάστημα το Τέμενος της Αθήνας θα έχει τελειώσει και θα αποδοθεί στους Μουσουλμάνους της πρωτεύουσας ως χώρος λατρείας. Δύο φωτογραφίες, η μία είναι η μακέτα του τεμένους και η άλλη η πρόσοψή του, δείχνουν πως αυτό το κατασκεύασμα δεν είναι χώρος λατρείας του Ισλάμ, ούτε καν χώρος λατρείας οποιασδήποτε θρησκευτικής κοινότητας. 

Ο μιναρές απουσιάζει, μάλλον για να καταδειχθεί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, πως η “Ορθόδοξη Χριστιανική” Ελλάδα, επιμένει να είναι μόνον η χώρα των Ελλήνων Χριστιανών! Αν ληφθεί υπόψη ότι αυτήν την στιγμή ζουν περισσότεροι από 250.000 Μουσουλμάνοι, απροσδιόριστος αριθμός των οποίων είναι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, το κατασκεύασμα, που εμφανίζεται σαν μουσουλμανικό Τέμενος, μάλλον προσβάλλει αυτούς τους ανθρώπους και την πίστη τους! Οι ετερρόθρησκοι επιτρέπεται να υπάρχουν απλώς…. Το κατασκεύασμα που ονομάσθηκε τέμενος, περισσότερο μοιάζει με αποθήκη.

Αγνοήθηκε η σύγχρονη αρχιτεκτονική τεμενών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Πρόκειται για ένα “άψυχο” κατασκεύασμα, πέρα ως πέρα ψυχρό. Άλλωστε, η ύλη ανέγερσης του τεμένους είναι μέταλλο, και υποθέτω πως η επιλογή ήταν σκόπιμη, μάλλον για να αποδιώχνει τις ψυχές των Μουσουλμάνων…. Υπάρχει ένας κορυφαίος Έλληνας Αρχιτέκτων, ο Αλέξανδρος Τομπάζης, που ανάμεσα στα έργα του είναι και ένα μουσουλμανικό τέμενος. Δυστυχώς η ευαισθησία και η πείρα του Τομπάζη αγνοήθηκαν….

Παρακάτω στις φωτογραφίες φαίνεται η μακέτα του τεμένους της Αθήνας και η πρόσοψή του (από το LIFO). Δείχνουν αυτό που ανέφερα: Πλήρης απαξία της αισθητικής. Οι άλλες δύο φωτογραφίες είναι μακέτα μιας πρότασης για το τέμενος της Αθήνας που αγνοήθηκε.

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et