ΧΩΛΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! | ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΟΣ - Azınlıkça
Ειδήσεις

ΧΩΛΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! | ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΟΣ

ΧΩΛΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η απέκδυση των κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα, χωρίς να σημαίνει χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

Από την άλλη μεριά όμως, η Μουσουλμανική Θρησκευτική Κοινότητα στην Θράκη, αντιμετωπίζεται, με πείσμονα επιμονή εκ μέρους της κυβέρνησης ως υποχείριο του κράτους. Οι Μουφτήδες, πνευματικοί ηγέτες της Μειονότητας είναι δημόσιοι υπάλληλοι, οι Μουφτείες δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων στους Μουσουλμάνους στην Θράκη, είναι ασφυκτικές! Θυμίζουν τις πιέσεις που ασκούσε η έκνομη δικτατορία κατά την επταετία, όπως είχε πει μειονοτικός φίλος. Ο χωρίς νεύρο Υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου, στα ζητήματα των Μουσουλμάνων της Θράκης, άγεται και φέρεται ασπόνδυλα και επομένως άβουλα από τον κ. Γιώργο Καλαντζή, που από την εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται στον θώκο της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Στην Μουφτεία Κομοτηνής, ο τοποτηρητής που διορίσθηκε, ως επιλογή του κ. Καλαντζή, απασχολεί παράνομα προσωπικό και το υπάρχον προσωπικό της Μουφτείας, ούτε το απολύει όπως ο νόμος προβλέπει, ενώ καταπατά την αξιοπρέπεια του, αφού δεν του προσφέρει εργασία ως ένδειξη απαξίας, μολονότι κάθε μέρα προσέρχεται στην υπηρεσία της Μουφτείας, ούτε καταβάλλει ασφάλιστρα στον ΕΦΚΑ, ούτε τον μισθό τους, αφού δεν έχουν απολυθεί όπως ορίζει ο νόμος.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ έχει στείλει δύο εξωδίκους ως τώρα, προς τον Γενικό Γραμματέα της Μουφτείας κ. Μουσταφά Ιμάμογλου, με τις οποίες δεν τον απολύει, αλλά του δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τις υπηρεσίες του! Με άλλα λόγια, διακηρύσσεται από έναν ανώτερο δημόσιο υπάλληλο, η εμμονή στην παρανομία!!!

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια θρησκευτική κοινότητα, γιατί έτσι κρίνει ότι πρέπει να συμβαίνει, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, με την αδιάφορη ανοχή του πολιτικού προϊσταμένου του, του Υπουργού Παιδείας…..

Του Γεώργιου Δούδου

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et