Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος οι Ξανθιώτες; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος οι Ξανθιώτες;

Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος οι Ξανθιώτες;

Λιγότερο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν οι Ξανθιώτες αφού η αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες προβλέπει μείωση ανά τιμή ζώνης στην Ξάνθη.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ (Τεύχος Β’ 2192/12.06.2018 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 23447)

του υπουργείου Οικονομικών, η Α ζώνη στην πόλη της Ξάνθης που περιλαμβάνει ακίνητα στο κέντρο και είναι η ανώτερη τιμή σ’ όλο τον δήμο ανέρχεται ( τιμή Ζώνης) σε 1.100, ενώ πριν 4 -5 χρόνια ανέρχονταν σε 1.300 ευρώ ανά τετραγωνικό ενώ το 2005 στα 1.500! Η μείωση αυτή είναι κλιμακωτή σ’ όλες τις ζώνες με χαμηλότερη εντός του αστικού ιστού στις 750.

Έπεσαν οι αντικειμενικές θα πέσει και ο ΕΝΦΙΑ

Όπως είναι κατανοητό η πτώση της αντικειμενικής αξίας συμπαρασύρει σε πτώση και τον ΕΝΦΙΑ αφού αυτός ο φόρος υπολογίζεται επί αυτής. Έτσι η μείωση αυτή μεταφράζεται σε 100 – 150 ευρώ λιγότερα αναλογικά που θα «γλυτώσουν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ξάνθη. Την ίδια στιγμή με την μείωση των αντικειμενικών κλείνει η ψαλίδα με τις εμπορικές τιμές που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έφτανε σε τιμή έως και 40% από την αντικειμενική!

Ανώτερη τιμή ζώνης στο νομό μας: 1.100 στην Α΄ ζώνη της Ξάνθης- 650 στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων

Να σημειώσουμε πως σ’ ότι αφορά τους άλλους οικισμούς του δήμου Ξάνθης η μέση τιμή ζώνης ανέρχεται στα 500 (π.χ. Λειβαδίτη) αλλά και χαμηλότερη έως και 450. Στους άλλους δήμους η ανώτερη τιμή ζώνης απαντάται στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων στα 650 ενώ στον οικισμό πέφτει στα 600. Μέση τιμή στον δήμο Μύκης είναι τιμή ζώνης στα 550 – 500 ενώ σε κάποιους οικισμούς πέφτει έως και σε 400. Ιδια εικόνα και στον δήμο Τοπείρου.

https://empros.gr/2018/06/ligotero-enfia-tha-plirosoun-oi-ksanthiotes/

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.