ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ - Azınlıkça
Ειδήσεις

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ

muftuler 11

Ο αρχισυντάκτης και αρθρογράφος της εφημερίδας της Ξάνθης “Μιλλέτ”, Φεϊζουλλάχ Χασανκεχαγιά και ο εκδότης και διευθυντής της ίδιας εφημερίδας Τζενγκίζ Ομέρ, όπως και της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας με το τίτλο “www.milletgazetesi.gr” καταδικάστηκαν στις 6 Ιουνίου 2018, σε είκοσι μηνών φυλάκιση ο καθένας τους.

Το ποινικό δικαστήριο της Ξάνθης, έκρινε ενόχους τους παραπάνω, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, και την προσβολή της τιμής και της υπόληψης, με την διάδοση αβάσιμων και υβριστικών χαρακτηρισμών, κατά των Μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης κ.κ. Χαφούζ Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, αντίστοιχα.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Μιλλέτ” σε άρθρο του, είχε αποκαλέσει τους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, με τις προσβλητικές φράσεις, “απατεώνες”, “ψεύτες”, “αδιάντροποι”, “ψόφιοι”, “αναίσθητοι μαριονέτες”, “παράνομοι προδότες Μουφτήδες”, “κίβδηλοι”,”ανθρωπάκια που έχουν φορέσει σαρίκι…” κ. ά.. Οι άδικες πράξεις κατά των νόμιμων Μουφτήδων, είχαν τελεσθεί τον Δεκέμβριο του 2016, με δημοσίευμα, τόσο στην έντυπη εφημερίδα “Μιλλέτ”, όσο και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κ.κ. Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου κατέθεσαν σε βάρος των παραπάνω παραγόντων του μειονοτικού τύπου έγκληση και ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με την καταδικαστική απόφασή του, διέταξε την δημοσίευση αποσπάσματος της απόφασης στην εφημερίδα “Μιλλέτ”.

Οι Φεϊζουλλάχ Χασανκεχαγιά και Τζενγκίζ Ομέρ, έχει γίνει γνωστό ότι θα ασκήσουν έφεση.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.