Χημικές τουαλέτες στις παραλίες της Θράκης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Χημικές τουαλέτες στις παραλίες της Θράκης

Χημικές τουαλέτες στις παραλίες της Θράκης

Στην μίσθωση 30 χημικών τουαλετών, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία που θα υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στις παραλίες Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής.

 Η προθεσμία υποβολής προσφορών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των 30 φορητών χημικών τουαλετών, εκ των οποίων οι έξι με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, κλειστού τύπου συμπεριλαμβανομένης της εργασίας συντήρησής, που σημαίνει πως θα γίνεται απλή συντήρηση αυτών καθημερινά τρεις φορές ημερησίως και σχολαστική συντήρησή τους τρεις φορές εβδομαδιαίως.

Οι τουαλέτες θα καλύψουν τις ανάγκες των λουόμενων στις παραλίες, ενώ φέτος για πρώτη φορά κάποιες τουαλέτες θα τοποθετηθούν εντός του οικισμού, στην παραλία Ιουλία, όπου πέρυσι είχαν καταγραφεί φαινόμενα βανδαλισμού και προβλήματα καθαριότητας στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται εκεί.

Έτσι αυτές φέτος, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μουρτίδη, θα σφραγιστούν και θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες, ώστε να μην παρατηρούνται αυτά τα προβλήματα.

Όσο για τις χημικές τουαλέτες, η συντήρησή τους θα περιλαμβάνει πλύσιμο, απολύμανση των τουαλετών και άδειασμα γεμάτων κάδων απορριμμάτων τρεις φορές ημερησίως και στη θέση τους αλλαγή αναλωσίμων (χαρτί υγείας, αντισηπτικό χεριών).

Τρεις φορές εβδομαδιαίως θα γίνεται εκκένωση της δεξαμενής των τουαλετών με αναρρόφηση και απομάκρυνση των λυμάτων από ειδικό βυτίο, της οποίας θα ακολουθεί καθαρισμός με πίεση και απολύμανση με χημικό διάλυμα του εσωτερικού της δεξαμενής των λυμάτων καθάρισμα και απολύμανση του εσωτερικού των τουαλετών με νερό υπό πίεση αμέσως μετά την εκκένωση της δεξαμενής λυμάτων, έτσι ώστε να μη μένουν υπολείμματα λυμάτων στα εσωτερικά τοιχώματα με κίνδυνο τον πολλαπλασιασμό μικροβίων, δημιουργία οσμών και κακή εν γένει λειτουργία, ανανέωση των χημικών για τη διάσπαση των λυμάτων και τοποθέτηση αναλωσίμων (χαρτί υγείας, αντισηπτικό χεριών). – Παρατηρητής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.