Πότε θα γίνει η γέφυρα Κομψάτου; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πότε θα γίνει η γέφυρα Κομψάτου;

Πότε θα γίνει η γέφυρα Κομψάτου;

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα οι παρεμβάσεις στην παλιά γέφυρα Κομψάτου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο αξίας περί των 100.000 ευρώ που αφορά στην συντήρηση, τον φωτισμό, τη διαγράμμιση, την προστασία από κατολισθήσεις, το οποίο υλοποιείται μετά από την εκπόνηση σχετικής μελέτης (αξίας περί των 50.000 ευρώ) αναφορικά με τη διαπίστωση στατικότητας ή μη της γέφυρας. Σύμφωνα με τον Χρόνο η γέφυρα έχει δοθεί εδώ και αρκετούς μήνες σε κυκλοφορία, κατόπιν και σχετικών μετρήσεων με βαρέα οχήματα, αν και ακόμη δεν επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων άνω των τριών αξόνων.

Γι’ αυτό και προχθές δόθηκε σε κυκλοφορία μία νέα έξοδος της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Σώστη, προς εξυπηρέτηση κατοίκων και οδηγών βαρέων οχημάτων.

“Οι εργασίες γίνονται κανονικά, όχι μόνο σε καθαυτή τη γέφυρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, όπου συνολικά ‘πέφτουν’ 100.000 ευρώ”, θα μας ενημερώσει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. 

Αργά και …γραφειοκρατικά για την συντετριμμένη γέφυρα

Όσον αφορά στη “νέα” γέφυρα η οποία καταποντίστηκε από τις 10 Σεπτεμβρίου, εδώ κι ένα μήνα περίπου εγκρίθηκε η σύναψη σύμβαση πραγματογνωμοσύνης μεταξύ Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Δήμου Ιάσμου και ΤΕΕ Θράκης. Η καθυστέρηση είναι χαρακτηριστική, καθώς οκτώ μήνες μετά την πτώση ακόμη δεν έχουμε βρει …ποιός φταίει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης προσπαθεί να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδιο ώστε “να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας και να αποκαταστήσουμε πλήρως τη διέλευση οχημάτων στην περιοχή”, όπως μας λέει.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.