Προειδοποιεί η ΕΜΥ: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Azınlıkça
Ειδήσεις

Προειδοποιεί η ΕΜΥ: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Προειδοποιεί η ΕΜΥ: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, καθώς έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από σήμερα, έως και το βράδυ της Πέμπτης, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Την Πέμπτη

Μέχρι το μεσημέρι κατά διαστήματα το Ιόνιο (κυρίως στα βόρεια) και πιθανόν η Εύβοια. Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης).

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Πέμπτης θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Δεν αποκλείεται, κατά τόπους και κατά περιόδους, οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Δελτίο Καιρου

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό.

Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως, αναμένεται αρκετό νερό σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχεδόν φυσιολογικές -για την εποχή- θα είναι και οι θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 26-27 και τοπικά του 28 βαθμούς Κελσίου

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.