Διαβούλευση για τα δάση - Azınlıkça
Ειδήσεις

Διαβούλευση για τα δάση

Διαβούλευση για τα δάση

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση διαβούλευσης για την κατάρτιση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, η οποία έλαβε χώρα σε παράλληλες συνεδριάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οργανώθηκε με βάση τον οδικό χάρτη που είχε ανακοινωθεί στις 18 Απριλίου 2018, στην πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνάντηση αυτή προσκλήθηκαν φορείς από όλο το φάσμα των ενδιαφερόμενων μερών σε σχέση με τα δασικά οικοσυστήματα, με στόχο μια πολυσυμμετοχική, πλουραλιστική και δημοκρατική διαδικασία. Η συζήτηση στη συνάντηση διαβούλευσης ήταν βασισμένη σε διαδραστική μεθοδολογία, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν απευθείας δομημένο διάλογο, χωρισμένοι αντίστοιχα με τους θεματικούς άξονες της στρατηγικής, όπως αυτοί ανακοινώθηκαν στις 18 Απριλίου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον θεματικό άξονα της οικονομίας του δάσους, αφού ως απώτερος στόχος της Εθνικής Στρατηγικής για τα δάση έχει τεθεί το να φτάσει στο 1% η συμβολή των δασών στο ΑΕΠ της χώρας.

Την έναρξη της διαδικασίας έκανε η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ιγγλέζη, ευχαριστώντας τους φορείς για τη μαζική συμμετοχή τους και καλώντας τους να συμβάλουν με τις απόψεις τους σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Η κ. Ιγγλέζη τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που η χώρα θέλει να διαμορφώσει Στρατηγική και ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία μέσα και από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Είναι μια πρωτοβουλία που αντιμετωπίστηκε πολύ θετικά από όλες τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις, αλλά και από την κοινωνία γενικότερα. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές. Η μεγαλύτερη όμως είναι η δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα είναι υλοποιήσιμος και θα έχει απτά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία και την εργασία».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.