«Καλπάζει» η τιμή στα καύσιμα, στη Βουλγαρία οι Θρακιώτες για βενζίνη - Azınlıkça
Ειδήσεις

«Καλπάζει» η τιμή στα καύσιμα, στη Βουλγαρία οι Θρακιώτες για βενζίνη

«Καλπάζει» η τιμή στα καύσιμα, στη Βουλγαρία οι Θρακιώτες για βενζίνη

«Καλπάζει» η τιμή στα καύσιμα με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να αγγίζει στα 1, 60 ευρώ το λίτρο στα βενζινάδικα της Ξάνθης  και του πετρελαίου στα 1,40 ευρώ το λίτρο, ενώ πριν 15 μέρες ήταν στα 1,25.

Είναι ενδεικτικό ότι την Παρασκευή όπως λέει ο πρόεδρος τους Σωματείου Πρατηριούχων καυσίμων Ξάνθης κ. Βασίλης Ευστρατίου, η βενζίνη «τσίμπησε» άλλο 1 λεπτό και η μέση τιμή είναι στα 1,58 για την Ξάνθη.

Για την αύξηση αυτή δεν ευθύνονται άμεσα τουλάχιστον οι πρατηριούχοι αλλά   το «ράλι» στις διεθνές τιμές του πετρελαίου που έχουν εκτοξεύσει   τουλάχιστον 6-7 λεπτά ανά λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης και άλλα τόσα στην τιμή του πετρελαίου κίνησης και βάζουν φωτιά στην τσέπη των ιδιοκτητών ΙΧ στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η τιμή των καυσίμων.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των πρατηριούχων που εν’ όψει καλοκαιρού βλέπουν την κατανάλωσή τους να μειώνεται αφού οι καταναλωτές είτε περιορίζουν τις μετακινήσεις τους είτε στρέφονται σε άλλες πρόσφορες λύσεις που ευδοκιμούν στην περιοχής μας λόγω της γειτνίασης με την Βουλγαρία. Όπως ανέφερε ο κ. Ευστρατίου πολλοί Ξανθιώτες πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα στην Βουλγαρία κάνουν τα ψώνια του και γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με   καύσιμα και έτσι έχουν όλη την εβδομάδα. Να σημειώσουμε ότι στην Βουλγαρία παρά την διεθνή ανατίμηση της τιμής των καυσίμων παραμένει χαμηλότερη τιμή της βενζίνης στα 1 ευρώ το λίτρο λόγω της χαμηλότερης φορολογίας. – empros.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et