Μίλησαν για τη ΣΕΚΑΠ! Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας Πρέσβης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μίλησαν για τη ΣΕΚΑΠ! Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας Πρέσβης

Μίλησαν για τη ΣΕΚΑΠ! Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας Πρέσβης

Στην Ξάνθη βρέθηκε χτες ο Ιάπωνας Πρέσβης Yasuhiro Shimizu, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του τ. Υπουργού και Γεν. Δ/ντη της ΣΕΚΕ κ. Αλέξανδρου Κοντού, όταν ο ίδιος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Ο κ. Yasuhiro Shimizu, συνοδευόμενος από τον κ. Κοντό, τον Πρόεδρο της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτη Ταρενίδη και την Εμπορική Ακόλουθο της Ιαπωνικής Πρεσβείας κ. Emi Mashiko, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο καθώς και το Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Στέλιος Μωραΐτης, παρουσία πολλών μελών του φορέα και επαγγελματιών.

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΟΝΙ «ΓΛΥΚΑΝΑΝ» ΤΟΝ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΕΣΒΗ

Εκεί, «γλυκάθηκε» από ένα ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού, την κολοκύθα με πετιμέζι αλλά και από κερασόνι, ενώ έλαβε πολλά τοπικά κρασιά και γλυκά ως δώρα. Το μεγαλύτερο ωστόσο δώρο για τον ίδιο, ήταν η ανακήρυξή του ως επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

ΣΤΟ «ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ» Ο ΚΑΠΝΟΣ, Η ΣΕΚΕ ΚΑΙ Η ΣΕΚΑΠ

Μίλησαν για τη ΣΕΚΑΠ! Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας Πρέσβης

Το «επίκεντρο» της συζήτησης που αποτέλεσε και αφορμή για την επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στην Θράκη ήταν ο καπνός και συγκεκριμένα η ήδη υφιστάμενη συνεργασία με την ΣΕΚΕ αλλά και η επένδυση της Japan Tobacco, η οποία εξαγόρασε την ΣΕΚΑΠ.

«ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑΣ Η ΞΑΝΘΗ»

«Δεν είχα παλαιότερα να επισκεφθώ την Ξάνθη. Ωστόσο μετά την επίσκεψη του κ. Κοντού, ο οποίος με προσκάλεσε αποφάσισα να έρθω και εξαιτίας της επικείμενης συνεργασίας με την Japan Tobacco με την ΣΕΚΑΠ» ανέφερε ο κ. Yasuhiro Shimizu.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας επισημαίνοντας αφενός ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική» και αφετέρου ότι «περιέχει τον οικονομικό παράγοντα και τις οικονομικές σχέσεις. Ελπίζω ότι και η Ξάνθη να είναι ένα κομμάτι μέσα σε αυτήν την συμφωνία, το οποίο θα είναι αυξανόμενο και θα φέρει μια ενισχυμένη συνεργασία στο μέλλον». – Θράκη

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et