«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία - Azınlıkça
Ειδήσεις

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία

Τις πληγές της μετράει η Θεσσαλονίκη, σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη και προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα, ενώ λίγο έλειψε να υπάρξουν και θύματα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία

Εξαιτίας των πυκνών βροχοπτώσεων που προκλήθηκαν λόγω της ισχυρής καταιγίδας, η εικόνα στο ιστορικό κέντρο αλλά και σε αρκετές περιοχές των όμορων δήμων ήταν αποκαρδιωτική, με πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικίων και καταστήματα, με αρκετές περιοχές να παραμένουν ακόμη και σήμερα χωρίς νερό, ενώ βλάβη σημειώθηκε και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αρκετά σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή (11/05/2018).

Μέχρι και σήμερα το απόγευμα δεν θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

Εν τω μεταξύ, τις πρώτες βραδινές ώρες αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στην ηλεκτροδότηση που σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η σφοδρότητα της καταιγίδας ήταν τέτοια που πλημμύρισε ακόμη και ο Λευκός Πύργος, με αποτέλεσμα να παραμείνουν εγκλωβισμένοι επί 2,5 ώρες 24 μαθητές από σχολείο του Πηλίου.

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία

Στο μεταξύ, διασώθηκαν δύο άτομα που είχαν παρασυρθεί από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, ενώ απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et