Δωρεάν μαστογραφία για 100 γυναίκες στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δωρεάν μαστογραφία για 100 γυναίκες στην Κομοτηνή

Δωρεάν μαστογραφία για 100 γυναίκες στην Κομοτηνή

Ο Δήμος Κομοτηνής  συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος η μονάδα κινητού μαστογράφου βρέθηκε στην Κομοτηνή, πραγματοποιώντας περί τις 100 μαστογραφίες σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών. Μετά από επικοινωνία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δημοσιοποιήθηκε η δράση αυτή, έγινε η επικοινωνία με τις ενδιαφερόμενες, κλείστηκαν ραντεβού για μια ανώδυνη και ελάχιστου χρόνου εξέταση με νέα μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας, όπως μεταδίδει ο Χρόνος.

Δωρεάν μαστογραφία για 100 γυναίκες στην Κομοτηνή

Πολλά χιλιόμετρα ανά την Ελλάδα με την κινητή μονάδα μαστογράφου έχουν πραγματοποιήσει οι δύο γυναίκες που την στελεχώνουν, οι τεχνολόγοι Χαρά Ρέτσα και Βασιλική Δανίκα. “Οι κινητές μονάδες της αντικαρκινικής εταιρείας κινούνται τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 70.000 δωρεάν μαστογραφίες από τις οποίες έχουνε βρεθεί γύρω στα 1.200 ύποπτα και ύποπτα κακοήθειας”, μας λέει η κα Ρέτσα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της πρόληψης, ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης.

“Για το λόγο αυτό η κινητή μονάδα πηγαίνει στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου μπορείτε να φανταστείτε σε όλη την Ελλάδα. Το ταξίδι μας αυτό ξεκίνησε από την Ορεστιάδα, πήγαμε στο Σουφλί, στις Φέρες, ήρθαμε στην Κομοτηνή – και να ευχαριστήσουμε και το Δήμο Κομοτηνής για την υπέροχη συνεργασία και φιλοξενία – και συνεχίζουμε για Ξάνθη, Καβάλα και άλλες περιοχές”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.