Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης στη Θράκη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης στη Θράκη

Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης στη Θράκη

Την ανιούσα έχουν πάρει από τις αρχές του χρόνου οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ κίνησης, ένεκα του ότι η εγχώρια αγορά καυσίμων βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ισχυρές ανοδικές πιέσεις της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά αγγίζει πλέον το 1,60 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πάνω από το 1,36 ευρώ κινείται η τιμή λίτρου του ντίζελ κίνησης σύμφωνα με τον Χρόνο.

Στο νομό Ροδόπης οι τιμές κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Μαΐου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν 1,581 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η αντίστοιχη για το ντίζελ κίνησης έφτανε στο 1,349 ευρώ ανά λίτρο. Όσον αφορά ειδικότερα την απλή αμόλυβδη, η ελάχιστη τιμή στην οποία προσφέρεται είναι 1,517 ευρώ το λίτρο, ενώ η υψηλότερη τιμή σε επίπεδο νομού καταγράφεται στο 1,64 ευρώ το λίτρο.

Οι παραπάνω τιμές είναι σημαντικά «τσιμπημένες» σε σύγκριση με εκείνες που απολάμβαναν πριν από δύο μήνες οι κάτοικοι της Ροδόπης. Για την ακρίβεια, στις 7 Μαρτίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,529 ευρώ το λίτρο, ενώ το ντίζελ κίνησης πωλείτο με 1,301 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο νομός Ροδόπης βρίσκεται ανάμεσα στους πιο φθηνούς νομούς της χώρας. Ενδεικτικά, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης είναι η 11η χαμηλότερη μεταξύ των 51 νομών, με τα πρωτεία να διατηρεί ο νομός Ημαθίας (μέση τιμή 1,56 ευρώ/λίτρο).

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.